Η Μαρία Σάκκαρη κάνει ντεμπούτο την Πέμπτη στο WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό και στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας μάθει και τις αντιπάλους της, μίλησε για διάφορα θέματα. Από τις χαμένες ευκαιρίες στο US Open και στο Roland Garros μέχρι τον τίτλο του Grand Slam που είναι σίγουρη ότι θα κατακτήσει μια μέρα, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σε φόρμα μπροστά στα μικρόφωνα των δημοσιογράφων και θα ακολουθήσει το γήπεδο.

Η Σάκκαρη, η οποία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Πάουλο Μπαντόσα και Ίγκα Σβιόντεκ, δεν έκρυψε φυσικά τη χαρά της για το γεγονός ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα που συμμετέχει στο WTA Finals.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Δεν το περίμενα στην αρχή της σεζόν, για να είμαι ειλικρινής. Μετά το Παρίσι, όμως, συνειδητοποίησα ότι έχω την πιθανότητα. Είναι υπέροχο που είμαι εδώ, που θα παίξω ενάντια στις κορυφαίες παίκτριες.

Η συμμετοχή μου με κάνει να συνειδητοποιώ ότι είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που είμαι ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες παίκτριες. Είναι τρελό όταν το σκέφτεσαι, μερικές φορές είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι είμαι εδώ σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Πριν από μερικά χρόνια, δεν θα το πίστευα.

Είναι φοβερό να είσαι εδώ, να ζεις μια άλλη εμπειρία, να ντύνεσαι επίσημα, να είσαι σε ένα τουρνουά χωρίς πολλούς παίκτριες. Σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ξεχωριστή. Έχω μεγάλο κίνητρο, πρέπει να πω.

Όλες οι παίκτριες είναι, ειδικά αυτές που παίζουν για πρώτη φορά. Δεν είναι ένα τουρνουά που μπορεί να παίξει ο καθένας. Είναι ένα μπόνους. Είναι ένας εορτασμός της καλής σεζόν σου. Θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξουν εύκολα ματς στο γκρουπ. Είμαι έτοιμη. Αν πάει καλά, θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, δεν θα απογοητευτώ γιατί ήταν μια πάρα πολύ καλή σεζόν», ήταν τα λόγια της.

Η Μαρία Σάκκαρη

«Θα κερδίσω σίγουρα τίτλο Grand Slam»

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση σχετικά με την πολύ καλή παρουσία της στο US Open και στο Roland Garros, όταν πολλοί πίστεψαν ότι θα έφτανε ως το τέλος και θα κατακτούσε το τρόπαιο, απάντησε ως εξής.

«Δεν ξεχωρίζω Roland Garros και US Open, αλλά ήταν διαφορετική η ατμόσφαιρα, το έκανα δεύτερη φορά σε έξι μήνες. Ήταν ζήτημα αυτοπεποίθησης, γιατί είπα στον εαυτό μου «Μαρία, το έκανες δύο φορές φέτος, είναι πολύ καλό αποτέλεσμα». Θα ήθελα να τα κερδίσω και τα δύο events, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα γίνει κάποια στιγμή στην καριέρα μου. Είμαι σε μια φάση που πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει. Δεν ξέρω πότε, αλλά θα γίνει».