Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη μόνο εύκολη δεν ήταν και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο παρκέ, όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ρεάλ, με συνέπεια να γνωρίσει την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές της Euroleague. Αντιθέτως, για τους Ισπανούς αυτή ήταν η τρίτη νίκη, έχοντας μόνο μία ήττα, αυτή από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Η βραδιά φάνηκε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολη για τους πράσινους στη Μαδρίτη, αφού πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά το σκορ ήταν 14-3 για τη Ρεάλ. Αμέσως μετά, μάλιστα, η διαφορά πήγε στο +12 (17-5), με τον Πέρι να προσπαθεί να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως αυτό να ήταν αρκετό, όπως έδειχνε και το 30-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Κακό το πρώτο δεκάλεπτο για το τριφύλλι, κακό και το δεύτερο, αφού οι παίκτες του Πρίφτη ήταν εκνευριστικά άστοχοι, μένοντας χωρίς πόντο στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου! Το καλό, τουλάχιστον, ήταν ότι υπήρχε βελτίωση στην άμυνα, οπότε η διαφορά δεν ανέβηκε κι άλλο. Στο -12 ήταν οι πράσινοι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, στο -12 ήταν και στο τέλος του δεύτερου (42-30).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου

Κατάρρευση και ήττα με -23

Το εντυπωσιακό είναι και στο τέλος της τρίτης περιόδου, η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε αναλλοίωτη. Στους 12 πόντους δηλαδή (62-50). Γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός συνέχιζε όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με καλές άμυνας, δηλαδή, αλλά με λάθη και αστοχία στην επίθεση. Και όταν κατάφερναν οι πράσινοι να πλησιάσουν κάπως, όπως στο 55-46 με τους πόντους του Μέικον, η Ρεάλ έκανε ένα σερί, όπως αυτό το 7-0 που μετέτρεψε το σκορ σε 62-46, ξεφεύγοντας ξανά.

Η τελευταία προσπάθεια της ομάδας του Πρίφτη να αντιστρέψει την κατάσταση έγινε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά οι Ισπανοί αντέδρασαν, πήγαν στο +17 (74-57) και στη συνέχεια ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να καταρρέει σωματικά και πνευματικά, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 88-65.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65