Για χρόνια τα κατορθώματα του Σεργκέι Μπούμπκα έμοιαζαν (και ήταν) αξεπέραστα. Πολλοί στο ξεκίνημα της πορείας τους άκουσαν τους «ειδικούς» να τους αποκαλούν νέους Μπούμπκα. Μόνο ένας όμως κατάφερε να τον αμφισβητήσει και τελικά να τον ξεπεράσει!

Ο σπουδαίος, Ρενό Λαβιλενί πέτυχε κάτι που στις μέρες της δόξας του Ουκρανού ήταν αδιανόητο: να του πάρει το απόλυτο Παγκόσμιο ρεκόρ!

Το πέτυχε μια τέτοια μέρα, πριν από ένα χρόνο, σε μίτινγκ κλειστού στίβου στο Ντόνετσκ. Ξεπέρασε πεντακάθαρα με την πρώτη προσπάθεια τα 6,16μ. και έγραψε ιστορία μπροστά στα μάτια του θρύλου του αγωνίσματος, Σεργκέι Μπούμπκα που είδε να «σβήνεται» το προ 21 ετών ρεκόρ του με 6,15μ.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να …επιστρέψω στη Γη. Ήταν ένα μυθικό ρεκόρ. Ήξερα ότι είχα τη δυνατότητα να το καταρρίψω, αλλά το ότι το κατάφερα τόσο νωρίς είναι κάτι πραγματικά απίστευτο», ψέλλισε ο Γάλλος εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

«Αυτό που συνέβη ήταν φανταστικό, ένα ιστορικό γεγονός και είμαι χαρούμενος που έγινε στο Ντόνετσκ, την πόλη μου. Ακόμα είμαι χαρούμενος γιατί είναι χρέος μου να βοηθάω τους νέους αθλητές να εξελίσσονται, να προοδεύουν. Ο κλασικός αθλητισμός είναι όλη μου η ζωή», είπε ο Μπούμπκα που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά του για να τον συγχαρεί.

Πηγή: sport-fm.gr