Ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ντόρτμουντ.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Άγγλους να παίρνουν, όπως αναμενόταν, την κατοχή της μπάλας, αλλά τους Γερμανούς να απειλούν πρώτοι και συγκεκριμένα στο 7′ με το σουτ του Μπέλινγκχαμ που απέκρουσε ο Έντερσον. Οι φιλοξενούμενοι γενικά ήταν σωστά παραταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν να δυσκολεύουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως τη βρήκαν τη λύση…

Στο 19′ η Σίτι έφυγε στην αντεπίθεση και αυτός που την ολοκλήρωσε ήταν ο Ντε Μπρόινε με πλασέ εντός περιοχής για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Σκορ που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό πάντως, αφού η Ντόρτμουντ είχε καλές στιγμές με τους Ρόις και Γκερέιρο.

Η Μπορούσια μπήκε καλά και στο δεύτερο μέρος, έχοντας ευκαιρία για την ισοφάριση στο 48′ με τον Χάαλαντ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την ομάδα του Μάντσεστερ να αγγίζει το δεύτερο γκολ στο 65′, όταν ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τον Φόντεν σε θέση για να εκτελέσει, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να βρει δίχτυα άλλες δύο φορές, στο 77′ και στο 80′, αλλά δεν το έκανε και τελικά η ομάδα του τιμωρήθηκε στο 84′: Ωραία πάσα του Χάαλαντ στον Ρόις και σωστό τελείωμα από αυτόν, εντός περιοχής, για το 1-1. Το οποίο, όμως, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να κρατήσουν.

Στο 90′ ο Φόντεν με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χιτς και έγραψε το 2-1 για τη Σίτι, η οποία έχει ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (59′ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μορέι (81′ Μουνιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Νταούντ (81′ Ντιλέινι), Κνάουφ (63′ Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις.