Στο πλευρό της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες τίθεται η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και συμμετέχει στην απεργία που θα γίνει από 23-25 Νοεμβρίου.

η διοίκηση της ΕΠΕ, όπως και ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα εκπροσωπούμενο από αθλητές, σωματεία απ` όλη την Ελλάδα, συγγενείς αθλητών με αναπηρία κ.α., θα αποκλείσουν τη Βουλή, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες προτίθενται να καταθέσουν τα μετάλλιά τους στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του έργου που επιτελείται.

«Βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα προβλήματά και τις αγωνίες μας. Αγνοούν τις επιτυχίες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τελευταία εξ αυτών την 3η θέση στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στο Παρίσι.

Θα μας βρουν όμως απέναντί τους, αφού ουδείς άνθρωπος του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία δε σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για το Κίνημα», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.