Με συνολικό σκορ 4-0, η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε εύκολα τη Γκλάντμπαχ και περιμένει την κλήρωση των προημιτελικών.

Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, μετά το εκτός έδρας 2-0 των Άγγλων, οπότε το ενδιαφέρον περιστρεφόταν γύρω από το αν οι Γερμανοί θα κατάφερναν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι, με ένα θετικό αποτέλεσμα στη ρεβάνς δηλαδή. Η απάντηση, τελικά, ήταν αρνητική, αφού η Σίτι νίκησε ξανά με το ίδιο σκορ και προκρίθηκε ξεκούραστα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 12′ με τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα, για να ακολουθήσει το 2-0 στο 18′ από τον Γκουντογκάν, μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Φόντεν. Κάπου εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το… κοντέρ θα έγραφε πολλά, αλλά η Σίτι έριξε στροφές, ήλεγξε την κατάσταση και πήρε… περπατώντας το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας (70′ Λαπόρτ), Κανσέλο (63′ Ζιντσένκο), Σίλβα (75′ Αγουέρο), Ρόδρι (63′ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (70′ Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88′ Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88′ Βεντ), Χόφμαν, Νόιχαους, Ζακάρια, Στιντλ (80′ Τραορέ), Εμπολό (65′ Βολφ), Τουράμ (65′ Πλέα).