Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι και επισήμως παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και κάποιες ημέρες, στην πιο σημαντική μεταγραφή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτή η μετακίνηση θα μπορούσε να γίνει πολλά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα 16, όταν ο τότε νεαρός στόπερ ξεκινούσε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Γιώργος Λούβαρης αποκάλυψε τον λόγο που ο Καλαματιανός άσος δεν είχε πιάσει από τότε Λιμάνι. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» ο ιστορικός παράγοντας των Πειραιωτών, είχε έρθει σε επαφή με τον πατέρα του παίκτη, ωστόσο το «διαζύγιο» με τον τότε προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τη συνεργασία.

«Είχα μάθει ότι πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο, αλλά εγώ τον πατέρα του συνάντησα. Στα γραφεία του Ολυμπιακού. Είχα κλείσει ραντεβού με τον πατέρα του Παπασταθόπουλου, ο οποίος είναι φυσιογνωμικά ίδιος ο γιος του. Μου είχε κάνει εντύπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λούβαρης.

Και συνέχισε: «Ήρθε ο πατέρας του στο γραφείο μου στην ΠΑΕ. Εμείς μόλις είχαμε διακόψει τη συνεργασία μας με τον Μπάγεβιτς και θα παίρναμε τον Σόλιντ. Θυμάμαι τι μου είπε ο πατέρας του επί λέξει. Μου είχε πει ευγενικά: “Ακούστε κ. Λούβαρη, εγώ ήθελα το παιδί μου να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή στον Ολυμπιακό ήταν ο Μπάγεβιτς”».

«Προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη, του είπα ότι θα πάρουμε σοβαρό προπονητή στην ομάδα, αλλά ανησυχούσε ότι το παιδί του θα χαθεί στον Ολυμπιακό. Είχαμε και πολλούς αμυντικούς τότε. Είχαμε μάθει βέβαια από το σκάουτινγκ ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Οφείλω να πω ότι ήταν ένας πολύ κύριος, πολύ ευγενικός άνθρωπος, αξιοπρεπέστατος», πρόσθεσε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας.