Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας την ήττα με 76-66.

Η αποστολή των πράσινων δεν ήταν εύκολη, όπως ήξεραν όλοι εκ των προτέρων, με την επιβεβαίωση δυστυχώς να έρχεται στο παρκέ. Εκεί όπου η ομάδα του Όντεντ Κάτας άργησε να πάρει μπρος και να αντιδράσει, με συνέπεια να βρίσκεται πλέον στη 16η θέση της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -13 και το γεγονός ότι είχε 0/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο τα λέει όλα, όπως φυσικά και το σκορ με το οποίο έκλεισε αυτό (49-27).

Το ζητούμενο για τους πράσινους από εκεί και πέρα ήταν να μειώσουν τη διαφορά όσο περισσότερο γίνεται και τα κατάφεραν στην γ’ περίοδο, διάστημα στο οποίο αμύνονταν καλά, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα και το γεγονός ότι η Ρεάλ, όπως ήταν λογικό, είχε χαλαρώσει λίγο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού πλησίασε και στο -5 (66-61) δίνοντας την αίσθηση ότι θα μπορούσε να φύγει από τη Μαδρίτη ακόμη και με τη νίκη, αλλά τελικά αυτό, όπως δείχνει και το 76-66, ήταν ψευδαίσθηση.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 49-27, 64-50, 76-66