Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με βαριά ήττα την πορεία της στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, καθώς έφυγε από το Καραϊσκάκη με 3-0 στην… πλάτη της, στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Το βασικό πρόβλημα για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, καθώς τα… παραπατήματα, ειδικά των δύο στόπερ (Οικονόμου-Σβάρνας) και του Μπακάκη που έπαιξε αναγκαστικά αριστερό μπακ, στοίχισαν αρκετά.

Η απουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν εμφανέστατη για την Ένωση, καθώς με την ποιότητα και την εμπειρία του συντονίζει εξαιρετικά την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως ο Ουκρανός στόπερ δεν θα προλάβαινε σίγουρα τον τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Κυριακής, ωστόσο τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί ελαφρώς.

Ο ίδιος νιώθει καλύτερα και είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Εφόσον καταφέρει να προπονηθεί μέχρι την Πέμπτη, τότε συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Ο «Τσίγκρι» χθες ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο φαληρική γήπεδο και παρακολούθησε τον αγώνα από κοντά, βλέποντας και τα όσα λάθη έγιναν.

Την ίδια προσπάθεια καταβάλει και ο Έλντερ Λόπες, η απουσία του οποίου στο αριστερά επίσης ήταν εμφανής.