Με γκολ των Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Καμαρά ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 την ΑΕΚ, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του τίτλου.

Ερυθρόλευκοι και κιτρινόμαυροι συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, οπότε η αναμέτρηση τους στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε να… δείξει κάτι ενόψει του ματς της 26ης Ιουλίου. Αν ισχύει αυτό, τότε ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να αισιοδοξεί και ο Μάσιμο Καρέρα θα πρέπει να προβληματιστεί, αφού η άμυνα ειδικά, χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, είχε πολλά προβλήματα.

Αυτό, άλλωστε, φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού στα πρώτα τρία λεπτά ο Ελ Αραμπί είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Δεν το έκανε, αφού αστόχησε σε αμφότερες τις περιπτώσεις, αλλά σημασία έχει ότι οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα φάσεις και τελικά στο 10′ ήρθε και το γκολ από το σουτ του Βαλμπουενά εντός περιοχής.

Οι Πειραιώτες είχαν το προβάδισμα και είχαν και διάθεση να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ, στο 21′, με εκπληκτική ενέργεια του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος απέφυγε τον Μπακάκη και τελείωσε τη φάση με το εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 2-0, ο Καρέρα προσπάθησε είτε με αλλαγή διάταξης είτε με αλλαγές προσώπων στο δεύτερο ημίχρονο να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ και η αλήθεια είναι ότι οι κιτρινόμαυροι όντως θα μπορούσαν να σκοράρουν στο β’ μέρος και να ξαναμπούν στο ματς.

Δεν το έκαναν όμως στις φάσεις που είχαν με τους Μάνταλο-Βέρντε και τελικά στο 73′ ήρθε ακόμη ένα λάθος, αυτή τη φορά από τον Σιμόες, για να γράψει το 3-0 από κοντά ο Καμαρά, αφού η άμυνα της Ένωσης δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα (74′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (88′ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62′ Μασούρας), Βαλμπουενά (74′ Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62′ Μπουχαλάκης).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46′ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (61′ Λιβάια), Αραούχο (61′ Ολιβέιρα).