Η σεζόν 2019-20 δεν είναι και η καλύτερη για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι τέλεια για τον Αντεμπάγιο Ακινφέουα.

Το όνομα του δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό. Έγινε τέτοιες πριν κάποιες μέρες, όταν εμφανίστηκε στην προπόνηση της ομάδας του, της Γουίκομ, με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πανηγυρίζοντας για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 1990.

Οπαδός των κόκκινων, φυλάει στο σπίτι του σαν… εικόνα τη φανέλα του Στίβεν Τζέραρντ που είχε πάρει, όταν τις είχαν ανταλλάξει στον τελικό της Λίβερπουλ με τη Γουίμπλεντον, στην οποία αγωνιζόταν τότε, στο κύπελλο του 2015. Τότε ήταν ακόμη καλά, ένα χρόνο μετά όμως θα άρχιζαν τα προβλήματα.

Τον Μάιο του 2016 η Γουίμπλεντον πανηγύρισε την άνοδο στη LeagueOne αλλά ο Ακινφέουα δεν είχε διάθεση να πανηγυρίσει για τίποτα, αφού το συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν και η διοίκηση δεν είχε πρόθεση να το ανανεώσει. Ήταν τότε που σε ζωντανή σύνδεση, την ώρα των πανηγυρισμών για την άνοδο, είχε πει στην κάμερα ότι «είμαι άνεργος πλέον, οπότε όποιος προπονητής θέλει μπορεί να μου κάνει μια κλήση».

Αυτός που θεώρησε ότι άξιζε τον κόπο, ήταν ο Γκάρεθ Έινσγουορθ, ο τεχνικός της Γουίκομ, ο οποίος δεν είδε στον Ακινφέουα έναν… υπέρβαρο που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε άλλη αθλήματα, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να βοηθήσει στο «χτίσιμο» της ομάδας που έφτιαχνε. Μια ομάδα που από το βράδυ της Δευτέρας (13/7) βρίσκεται πλέον στην Championship, τη 2η κατηγορία της Αγγλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μια επιτυχία απρόσμενη, αφού τα οικονομικά προβλήματα του κλαμπ είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό για τις στοιχηματικές εταιρείες το περασμένο καλοκαίρι. Μια επιτυχία, στην οποία είναι φαρδιά πλατιά η υπογραφή του Ακινφέουα, ο οποίος είχε 10 γκολ και 6 ασίστ φέτος, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γουίκομ στις τρεις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας 54 γκολ από το 2016 κι έπειτα.

Οχι κι άσχημα για τον 38χρονο Άγγλο, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και τα αγενή, υβριστικά, ρατσιστικά σχόλια λόγω της σωματοδομής του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «μεγάλος χοντρός αγριόχοιρος», το οποίο του φώναζαν οι οπαδοί της Φλίτγουντ το περασμένο καλοκαίρι.

Κι αυτούς όμως, όπως και όλους τους αμφισβητίες του ή επικριτές του, τους απάντησε όπως έπρεπε. Μέσα στο γήπεδο με γκολ, έξω από αυτό με χαμόγελο και αισιοδοξία πλέον…