Η 7η αγωνιστική της Super League έχει μια σταδιακή εξέλιξη. Ξεκινάει χαλαρά Σάββατο απόγευμα, ανεβάζει τόνους για το ντέρμπι Ολυμπιακού Β.-Λάρισας το βραδάκι και θα κορυφωθεί την Κυριακή το βράδυ με την αναμέτρηση Ολυμπιακού-Άρη και το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
Ομάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Άλλοτε ανήμπορες να κερδίσουν και άλλοτε άτυχες, αλλά στην ουσία είναι και δύο μακριά από εκεί που θα προσδοκούσαν. Ο Ατρόμητος στους έξι βαθμούς με μόλις μία νίκη, όπως και η Ξάνθη που έχει ένα βαθμό λιγότερο. Το Σάββατο αμφότεροι ψάχνουν να βρουν φάρμακο για τις πληγές τους και τα προβλήματά τους. Κυρίως, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γηπεδούχος και στην περίπτωση του Ατρομήτου ακόμα περισσότερο, αφού έχει ήδη δύο γκέλες εντός έδρας με Ηρακλή και Ολυμπιακό Βόλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Φυσικά και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις και υπολογισμοί για το φινάλε της σεζόν. Ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο, επιστρέφει στον τίτλο της ευχάριστης έκπληξης που είχε χάσει μετά την πρώτη σεζόν και καταφέρνει να συνδυάζει αποτέλεσμα και θέαμα, παρά τις όποιες κατά καιρούς απουσίες του. Ο Ηρακλής χάρη στο καλό ξεκίνημα μπορεί και βρίσκεται ψηλά, οπότε έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Τι άλλο αξίζει να προσέξουμε στο συγκεκριμένο ματς; Ο Αστέρας δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα του και ο Ηρακλής εκτός! Άρα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΛΑΡΙΣΑ

Μια αναμέτρηση που περίμεναν καιρό και οι δύο. Για την ακρίβεια, την περίμεναν 20 χρόνια για να βρεθούν εκ νέου στα σαλόνια. Από τότε έβρισκαν την ευκαιρία να… ξεχαρμανιάζουν σε φιλικά παιχνίδια, στο κύπελλο και όπου μπορούσαν να ξεσπάσουν το έκαναν. Η τελευταία παράσταση ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, που άφησε εκτός κυπέλλου πέρυσι τη Λάρισα στις 28 Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς. Ένα χρόνο μετά, η ΑΕΛ ψάχνει εκδίκηση ή αλλιώς να κάνει ό,τι και πριν από 20 χρόνια στην τελευταία τους αναμέτρηση για την Α’ Εθνική. Τότε είχε κερδίσει 2-1 μέσα στο Βόλο και, μάλιστα, αυτή είναι και η μοναδική νίκη που έχουν καταφέρει οι Θεσσαλοί στη Μαγνησία.

ΚΑΒΑΛΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Πέρυσι η Καβάλα έκανε την έκπληξη και πήρε το… πριμ της πρώτης επαρχιακής ομάδας. Φέτος, ο ανταγωνισμός φαντάζει μεγαλύτερος και, ήδη, ο Εργοτέλης έχει θέσει την κορυφή της επαρχίας ως στόχο. Εκεί κοντά τους, βέβαια, βρίσκονται και η Κέρκυρα και ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά το ματς ήταν ένα καλό κριτήριο. Το παράδοξο στην αναμέτρηση είναι πως και οι δύο αγωνίζονται καλύτερα εκτός έδρας, οπότε μένει να δούμε ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία…

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Όταν η Κέρκυρα έπαιζε στην Α’ Εθνική, ο Πανσερραϊκός το πάλευε να ανέβει. Πριν δύο χρόνια που οι Σέρρες ανέβηκαν, οι Φαίακες μόλις μας είχαν εγκαταλείψει. Τώρα, επιτέλους το κατάφεραν και συναντήθηκαν στα μεγάλα σαλόνια. Μετά από χρόνια αναμετρήσεων στη Β’ Εθνική, είναι έτοιμοι για το παρθενικό τους παιχνίδι στην Super League. Η παράδοση, πάντως, από τις χαμηλότερες κατηγορίες είναι υπέρ του Πανσερραϊκού, που πέρυσι είχε επικρατήσει με το ευρύ 4-0, ενώ έχει χάσει μόλις μια φορά από την Κέρκυρα στην έδρα του.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για προπονητή. Ο Μάκης Χάβος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού τεχνικού και σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν για να έρθει ο επόμενος και τρίτος για τη φετινή σεζόν. Ο Πανιώνιος έχει έναν προπονητή, τον οποίο δεν θέλει και πολύ, οπότε μπορούν να κάνουν την τράμπα! Ο Μίκαελ Στόρε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και μπορεί πολύ σύντομα να αποτελέσει παρελθόν από τους κυανέρυθρους. Ίσως ακόμα και την Κυριακή, αν δεν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στην άδεια Τούμπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ
Η υποκατηγορία της Primera Division μέσα στη Super League συνεχίζεται. Μετά την αναμέτρηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Μανόλο Χιμένεθ έχουμε και εκείνη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δύο τεχνικού θέλουν να περάσουν μια όμορφη μέρα, όπως λέει και το «status», το οποίο δεν πρέπει να μπερδεύετε με τη βρισιά. Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την κορυφή και την ευφορία που υπάρχει από τα θετικά αποτελέσματα, ενώ ο Άρης θέλει να επιστρέψει δυναμικά μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ κι αφού οι… ασπιρίνες της Λεβερκούζεν λειτούργησαν ευεργετικά.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι ομάδες βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Έχουν απουσίες, έχουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης και θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Άντε, τη μη ήττα για να μην είμαστε υπερβολικοί! Η ΑΕΚ επέστρεψε πληγωμένη από το Βέλγιο και την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, αφού εκτός από το γόητρο έχασε και τον Νάτσο Σκόκο, που ήταν πρωταγωνιστής μια εβδομάδα πριν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περαιτέρω απώλειες από την αναμέτρηση με την Ρούμπιν, αλλά και οι προηγούμενες αρκετές του ήταν! Οι πράσινοι ψάχνουν μια ακόμα πειστική για να πείσουν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ανάκαμψη και ένα θετικό αποτέλεσμα για να καθαρίσουν τα σύννεφα πάνω από τον Νίκο Νιόπλια.

Πηγή: gazzetta.gr