Για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Ρόμα ενδιαφέρεται στον Πειραιά. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, και η περίπτωση του εξετάζεται άκρως προσεκτικά. Ο Μπαπτίστα ήθελε από πέρσι να φύγει από την ιταλική πρωτεύουσα μιας και δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους οπαδούς της Ρόμα. Ο Βραζιλιάνος έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον σύλλογο του «Ολίμπικο» και ο Μαρινάκης φέρεται να είπε στον Μοντάλι να μεσολαβήσει ώστε ο διεθνής άσος να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» με τη μορφή δανεισμού και να έχει στη συνέχεια μία καλή οψιόν αγοράς. Ο 29χρονος άσος αμείβεται στη Ρόμα με 2,25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως δηλαδή λιγότερα από όσα ζητάει ο Γκούτι.

Να σημειώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην Ρόμα, ο Λατίνος άσος αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ωστόσο εξ αυτών μόνο στα τέσσερα ήταν στο γήπεδο με φανέλα βασικού. Συνολικά με τη φανέλα της Ρόμα έχει αγωνιστεί σε 50 παιχνίδια και έχει σημειώσει 12 τέρματα.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Άρσεναλ (24 ματς, 3 γκολ) στην Ρεάλ Μαδρίτης (58 ματς, 11 γκολ) και στην Σεβίλη όπου αναμφίβολα ήταν η κορυφαία σεζόν του(63 ματς, 38 γκολ). Παράλληλα στην εθνική Βραζιλίας μετράει 47 συμμετοχές και έχει 5 γκολ.