Οι ανησυχίες για το ποδόσφαιρο πρέπει να βρεθούν σε δεύτερη μοίρα, δήλωσε η βρετανική αστυνομία, και οι σύλλογοι της Premier League που αντιτάχθηκαν στην ιδέα να παίξουν τους υπόλοιπους αγώνες τους σε ουδέτερα γήπεδα, όταν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διακυβεύονται οι ζωές των ανθρώπων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Ο Μαρκ Ρόμπερτς, ο επικεφαλής αστυνόμευσης στο βρετανικό ποδόσφαιρο, είπε στον Sky ότι ανησυχεί για ορισμένα από τα σχόλια που είχε ακούσει σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, το οποίο τέθηκε σε αναστολή στα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας Covid-19. Συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την επανέναρξη των αγώνων μετά την ενημέρωση των συλλόγων ότι θα επιτραπούν μόνο να ουδέτερα γήπεδα, εγκεκριμένα από άποψη υγείας και ασφάλειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον, Πολ Μπαρμπέρ, δήλωσε ότι η ομάδα του ήταν αντίθετη με την παραίτηση του πλεονεκτήματος εντός έδρας και ο ομόλογός του της Άστον Βίλα, Κρίστιαν Πάρσλοου, δήλωσε ότι ο υποβιβασμός θα ήταν μία καταστροφή 200 εκατομμυρίων λιρών.
«Τα πράγματα που αρχίζουν να με απασχολούν λίγο καθώς πλησιάζουμε σε μια πιθανή επανεκκίνηση είναι σχόλια που ακούμε από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας, Μαρκ Ρόμπερτς. «… Σχόλια όπως “μπορεί να υποβιβαστούμε”, “δεν θέλουμε να παίξουμε σε ουδέτερα γήπεδα”, “όταν παίζαμε εκτός έδρας υπήρχαν οπαδοί στο γήπεδο”, “παίζουμε στην έδρα μας χωρίς οπαδούς που είναι μειονέκτημα”, “θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο”, τα καταλαβαίνω σε ένα ποδοσφαιρικό πλαίσιο ότι όλα αυτά είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά στο πλαίσιο όπου 30.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει (στο Ηνωμένο Βασίλειο) και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται, τότε δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Θέλουμε να δουλέψουμε με το ποδόσφαιρο… να επανεκκινήσει η σεζόν για εμπορικούς λόγους, για τους ηθικούς λόγους… αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να θέσει σε κίνδυνο μια ακόμη ζωή», πρόσθεσε.