Μπορεί η UEFA να είναι σταθερή στη στάση της για τη συνέχιση των διασυλλογικών διοργανώσεων που «τρέχει», παρά την έξαρση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο οι αντιδράσεις πλέον είναι αρκετές από τους συλλόγους και άλλους φορείς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χετάφε, με τον πρόεδρό της να ανακοινώνει πως η ομάδα του δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Μιλάνο για τον πρώτο αγώνα στη φάση των «16» του Europa League με αντίπαλο την Ίντερ, ακόμα και αν αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό της.

Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και γενικότερα ο Βορράς της Ιταλίας έχουν πληγεί έντονα από τον φονικό ιό, ενώ η γειτονική χώρα έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα στη γηραιά ήπειρο. Οι Μαδριλένοι φοβούνται να ταξιδέψουν εκεί (όπως και ο μπασκετικός Ολυμπιακός, που παίζει με την Αρμάνι) και ο Άνχελ Τόρες με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Xero ξεκαθάρισε πως δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία παικτών και τεχνικού επιτελείου.

«Ζητήσαμε από την UEFA να ψάξει μια εναλλακτική και να μην παίξουμε στο Μιλάνο. Δεν θέλουμε να πάμε στο επίκεντρο του κορονοϊού. Ζητήσαμε από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να απαιτήσει την αναβολή. Εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκλειστούμε, ας αποκλειστούμε. Δεν θα ρισκάρω για κανένα λόγο. Εάν πρέπει να γίνει έτσι, θα γίνει έτσι», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διοίκησης της Χετάφε.