Επιστολή στα Ολυμπιακά Ακίνητα απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, μέσω της οποίας αναγνωρίζει την οφειλή προς την εταιρεία και ζητάει την αποπληρωμή μέσω του άρθρου 99.

Παράλληλα, οι διοικούντες της «Ένωσης» διαβεβαιώνουν ότι με το πέρας της σεζόν η ομάδα θα αποχωρήσει από το γήπεδο.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΑΕ, Μπάμπη Καραμανλή:

Προς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.

Υπόψη κου Γεωργίου Παναγιώτου
Προέδρου Δ.Σ.
Νέα Φιλαδέλφεια 7 Οκτωβρίου 2010

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα υποβάλλουμε την ακόλουθη πρόταση σχετικά με την οφειλή μας ύψους 187.941,92 ευρώ που αφορά στη χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων καλαθοσφαίρισης του Γαλατσίου και του Ελληνικού έως και την 30/6/2010.

Όπως είναι σας γνωστό, η εταιρία μας έχει υπαχθεί με την υπ’ αριθμ. 355/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο καθεστώς συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της και ήδη έχει επιτύχει συμφωνία με το 75% του συνόλου αυτών ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές της σε δόσεις έως την 31/1/2014. Δικάσιμος για την επικύρωση της συμφωνίας αυτής έχει ορισθεί η 15/12/2010.

Η εταιρία μας έχει προτείνει και οι πιστωτές έχουν αποδεχθεί μείωση των απαιτήσεών τους στο 70% του κεφαλαίου αυτών. Παρόλα αυτά, προτείνουμε να καταβάλουμε το 100% του κεφαλαίου της οφειλής προς την εταιρία σας, σε δόσεις που θα κατανεμηθούν σε συνεννόηση με το διαμεσολαβητή που έχει ορίσει το Δικαστήριο.
Και τούτο, διότι πραγματικά, αναγνωρίζουμε ότι τα οφειλόμενα χρήματα, είναι του Ελληνικού λαού, που φορολογείται καθημερινά και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών. Η εταιρία μας ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να της χαρισθούν οι οφειλές της προς το Δημόσιο ή άλλους φορείς εν αντιθέσει με πολλές άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ.
Περαιτέρω προτείνουμε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2010-2011 να καταβάλουμε μίσθωμα ποσού 60.000 ευρώ σε δέκα δόσεις των 6.000 εκάστη με εκχώρηση μέρους της συμβάσεως χορηγίας με τον ΟΠΑΠ ως εγγύηση για την εμπρόθεσμη καταβολή του μισθώματος.

Στην περίπτωση που μπορέσουμε να διοργανώσουμε άλλες εκδηλώσεις πέραν των αθλητικών, όπως σας προτείναμε ήδη από πέρυσι, αποδεχόμαστε κάθε σχετική σας πρόταση για την καταβολή ποσοστού οιουδήποτε ύψους προς την εταιρία σας προκειμένου να μειωθεί η άνω οφειλή μας.
Τέλος δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 θα αποχωρήσουμε από το μίσθιο, κάτι που θα είχαμε ήδη πράξει, εάν υπήρχε εναλλακτική επιλογή εγκαταστάσεως της ιστορικής μας ομάδας. Ήδη έχουμε παρακαλέσει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να διερευνήσει την πιθανότητα μετεγκαταστάσεώς μας σε οιοδήποτε γυμναστήριο της Αττικής.

Φρονούμε ότι η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. δεν βλάπτεται από την παραμονή της ομάδας μας στο Ελληνικό τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση εγκαταστάσεως άλλης ομάδας στον ίδιο χώρο. Αντιθέτως η Ομάδα μας μη έχοντας εναλλακτική επιλογή για φέτος, θα κινδυνεύσει με μηδενισμό σε περίπτωση που δεν μπορέσει να χρησιμοποιήσει για τους αγώνες της, το γήπεδο του Ελληνικού.

Άλλωστε σκοπός κατασκευής του γηπέδου ήταν πρωτίστως η στέγαση αθλητικών ομάδων και εν συνεχεία, η με σκοπό το κέρδος εκμετάλλευσή του.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ-ΚΑΕ
Χαράλαμπος Καραμανλής
Πρόεδρος Δ.Σ.

Κοινοποίηση:

Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γεώργιο Νικητιάδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή
Πρόεδρο ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλειο Οικονομίδη
Πρόεδρο ΕΟΚ κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο

Πηγή: gazzetta.gr