Την πρόκρισή τους στα τελικά του Μουντιάλ πανηγυρίζουν οι Ελβετοί, οι οποίοι επικράτησαν στο Όσλο της Νορβηγίας με 2-0 χάρη στα τέρματα του Σαρ και σφράγισαν την πρωτιά του 5ου ομίλου.

Ένα γκολ του Φάμπιαν Σαρ στο πρώτο ημίχρονο (12’) και ακόμη ένα στο δεύτερο (51’) ήταν αρκετά για την Ελβετία ώστε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Οι Ελβετοί ταξίδεψαν στο Όσλο με σκοπό να σφραγίσουν την πρωτιά του 5ου ομίλου, αφού οι αντίπαλοί τους, Νορβηγοί, ήταν οι άμεσοι διώκτες τους και μια ενδεχόμενη νίκη τους θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Και έτσι έγινε. Το σύνολο του Ότμαρ Χίτσφελντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και… κομμάτιασε κάθε ελπίδα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι πλέον πρέπει να πάρουν το απόλυτο των βαθμών απέναντι σε Σλοβενία (11/10 εκτός) και Ισλανδία (15/10 εντός), αλλά να ελπίζουν και σε στραβοπάτημα όλων των υπόλοιπων ομάδων εκτός της Κύπρου -που στην ουσία δεν διεκδικεί τίποτα- για να πάρουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Νορβηγία: Γιάρστεϊν, Χόγκλι (Ελαμπντελάουι 69’), Μπορντάλ, Χάνγκελαντ, Νόρντβεϊτ, Ελιουνούσι, Ίκρεμ (Γένσεν 64’), Ρουντ, Γιοχάνσεν, Πέντερσεν (Κινγκ 22’), Μπράατεν

Ελβετία: Μπεναλιό, Λιχστάινερ, Μπέργκεν, Ινλέρ, Σεφέροβιτς, Σάκα, Μπεχραμί, Ροντρίγκες, Στόκερ (Φερνάντες 74’), Σαρ, Σακίρι (Τζεμαλί 90’)

Για τον ίδιο όμιλο αγωνίζεται αυτή την ώρα η Κύπρος κόντρα στην Σλοβενία και στις 22:00 η Ισλανδία απέναντι στην Αλβανία.