Την πρώτη της προπόνηση εν όψει του μεθαυριανού φιλικού αγώνα με την Αυστρία πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η αποστολή της «γαλανόλευκης» συγκεντρώθηκε στις 9 το πρωί και έκαναν ένα χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο ήταν με ασκήσεις τακτική για λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο στην πρωινή προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος και δούλεψε περισσότερο στην τακτική.

Ο μοναδικός που έκανε ατομικό πρόγραμμα σήμερα ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος έχει δεχθεί ένα χτύπημα σε δάχτυλο του αριστερού του ποδιού.

Υπάρχει, επίσης, προπόνηση το απόγευμα στις 7 και είναι ανοιχτή για τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία μπορούμε να δούμε ένα δίτερμα και κάποιες σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Στο παιχνίδι με τους Αυστριακούς ο πορτογάλος προπονητής αναμένεται να διατηρήσει κάποια πρόσωπα στο βασικό «κορμό» της ομάδας και να δοκιμάσει ορισμένους άλλους, ώστε να γνωρίζει τι θα κάνει στην περίπτωση που προκύψουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωρίες το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με το τελευταίο ματς των προκριματικών, απέναντι στη Λιθουανία στο Βίλνιους, νέα πρόσωπα είναι οι Σιόβας, Φυτανίδης, Σπυρόπουλος, Δημούτσος, Αθανασιάδης και Φετφατζίδης

Εκτός αποστολής έμειναν οι Καραγκούνης, Σαμαράς, Αβρ. Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Γκέκας και Τζαβέλλας, είτε λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμού, είτε επειδή προέρχονται από απραξία.

Μέχρι στιγμής έχει παρατηρηθεί μεγάλο πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Χολέμπας, ο Σπυρόπουλος και ο Τζαβέλλας για διάφορους λόγους δεν δείχνουν απόλυτα έτοιμοι, και στα στόπερ, όπου διάφορα προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Επίσης, επειδή λείπουν παίκτες στην επίθεση, όπως ο Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Γκέκας θέλει να δει πως θα ανταποκριθούν οι Αθανασιάδης – Μήτρογλου που θα επιλεχθούν σε αυτό το παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται πως η «γαλανόλευκη» θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης με πτήση τσάρτερ για το Σάλτσμπουργκ.

Εν τω μεταξύ, η ΕΠΟ ενημερώθηκε πως διαιτητής της προσεχούς αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβάκος Τρουντς μαζί με τους συμπατριώτες του Μπάλκο και Χλάντεκ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Βάλασεκ.

Αναλυτικά η αποστολή

Τερματοφύλακες: Σηφάκης (Ατρόμητος), Καρνέζης (Γρανάδα).

Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ρόμα), Βύντρα (Λεβάντε), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σιόβας (Ολυμπιακός), Φυτανίδης (Ατρόμητος), Σπυρόπουλος (ΠΑΟΚ).

Μέσοι: Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Ταχτσίδης (Κατάνια), Κονέ (Μπολόνια), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Νίνης (Πάρμα), Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Δημούτσος (Ατρόμητος).

Επιθετικοί: Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).

Πηγή: sport-fm.gr