Στην Αθήνα βρίσκεται ο Χαβιέ Σαβιόλα που τα έχει βρει σε όλα με τους πρωταθλητές Ελλάδας και το μόνο που απομένει είναι να… πέσουν οι υπογραφές. Ένας παίκτης που θα δυναμώσει περισσότερο τη γραμμή κρούσης της ομάδας και σαφέστατα αποτελεί τη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Ο Αργεντινός δεν είναι καθόλου άγνωστος για τους Πειραιώτες, καθώς στο παρελθόν έχει βρεθεί στο δρόμο τους τρεις φορές, (όλες για το Τσάμπιονς Λιγκ), έχει καταφέρει να σκοράρει σε μία από αυτές και να χαρίσει τη νίκη στην, τότε ομάδα του, Μονακό.

Οκτώβριος του 2004. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μονακό, όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς στο 3ο λέπτό ανοίγει το σκορ ο Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και πλασάρει τον Νικοπολίδη. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους «ερυθρολεύκους» και ο Σεβαντόν, ύστερα ωραίο πλασέ κάνει το 2-0.

Στη συνέχεια, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ, με τον Γιαννάκη Οκκά στο 60ο λεπτό. Ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε και έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους Μονεγάσκους.

Μονακό (Ντινιέ Ντεσάμπ): Ρόμα, Εβρά, Μπερνάρντι (Φάρνερουντ 79΄), Καλόν, Σαβιόλα (Πλασίλ 74΄), Σεβαντόν (Πέρεθ 53), Μαϊκόν, Ζήκος, Σκιλασί, Αντεμπαγιόρ, Ροντρίγκεζ

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Καφές (Καστίγιο 77′), Βενετίδης, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Τζιοβάνι (Γεωργιάδης 58΄), Σούρερ, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (Μάριτς 46′),Ανατολάκης

Μονακό-Ολυμπιακός 2-1 (19/10/2004)

Νοέμβριος 2004. Λίγες μέρες μετά την αναμέτρηση του «Λουί Ντε», ο Σαβιόλα και η… παρέα του έρχονται στο ανακαινισμένο, τότε, «Γ. Καραϊσκάκης», όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές Ελλάδος, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκηνικό εντελώς διαφορετικό. Οι Πειραώτες είναι εκείνοι που παίρνουν τη νίκη και έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, φτάνουν τους 7 βαθμούς. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, χρειάστηκε να περιμένουν 84 λεπτά, όταν ο Γκάμπριελ Σούρερ με προβολή «έγραψε» το τελικό 1-0 και έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα του ονείρου της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Τζιοβάνι (Καστίγιο 65΄), Τζόρτζεβιτς (Μάριτς 65΄), Σούρερ, Μαυρογενίδης (Γεωργάτος 70΄), Πάντος, Ανατολάκης

Μονακό (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Ρόμα, Εβρά, Πλασίλ, Μπερνάρντι (Πέρεθ 81΄), Καλόν (Φάρνερουντ 61′), Σαβιόλα, Ζήκος, Σκιλασί, Αντεμπαγιόρ (Σεβαντόν 73′), Ροντρίγκεζ, Ζιβέ

Ολυμπιακός-Μονακό 1-0 (03/11/2004)

Νοέμβριος 2007. Έχει έρθει η ώρα για την δεύτερη επίσκεψη του Χαβιέ Σαβιόλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως φιλοξενούμενος. Το σκηνικό το ίδιο. Ένας αγώνας για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων. Η μόνη (μεγάλη) διαφορά είναι ο σύλλογος, καθώς απέναντι στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, τότε, βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα παιχνίδι που περίμενε πως και πως ο κόσμος του Ολυμπιακού, καθώς είχε προηγηθεί εξαιρετική εμφάνιση στο «Μπερναμπέου» (παρότι έπαιζε με 10 παίκτες. Αποβολή Τοροσίδης) και παρά το τελικό 4-2, ήταν κοντά στην έκπληξη.

Τελικό αποτέλεσμα: 0-0. Ωστόσο, οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως λίγο το δοκάρι που στάματησε τον Φαν Νιστελρόι, λίγο η εκπληκτική εμφάνιση του Νικοπολίδη και η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού στις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν, ήταν ικανά για να μη σημειωθεί κάποιο γκολ.

Αυτή τη φορά όμως, ο Σαβιόλα δεν αγωνίστηκε ως βασικός (όπως στις δύο προηγούμενες με τη Μονακό), αλλά πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό στη θέση του Ραούλ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζούλιο Σέζαρ (Μενδρινός 74΄), Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς (Κωνσταντίνου 80΄), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο (Αρτσούμπι 53΄), Πάντος, Λούα Λούα

Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Ράμος, Καναβάρο, Ντιαρά, Ραούλ (Σαβιόλα 82′), Γκάγκο, Ρομπίνιο (Μπαλμπόα 82′), Μαρτσέλο, Χάινζε, Φαν Νιστελρόι, Σνάιντερ

Ολυμπιακός- Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (06/11/2007)

Πηγή: Sday.gr