Η χρονιά που πέρασε θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Τζενάρο Γκατούζο. Το περασμένο καλοκαίρι άφησε τη μεγάλη του αγάπη, τη Μίλαν και μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Σιόν, όπου ανέλαβε από την αρχή ηγετικό ρόλο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο ρόλος του… αναβαθμίστηκε, αφού προήχθη σε παίκτη – προπονητή από τη διοίκηση του συλλόγου. Ένα μεγάλο βήμα, το οποίο ο δυναμικός μέσος δεν δίστασε να κάνει.

Ο Γκατούζο μίλησε στο ιταλικό «Sky» για την εμπειρία του αυτή και έδειξε πως τον έλκει η ιδέα της προπονητικής. «Τελικά μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά. Αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος μόνο σε αυτή και να μην είσαι αναγκασμένος να κάνεις κι άλλα πράγματα, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με εμένα. Του χρόνου θα σταματήσω το ποδόσφαιρο οριστικά και θα ασχοληθώ αποκλειστικά με την προπονητική. Δεν γίνεται αλλιώς», σημείωσε ο Γκατούζο.

Επιθυμία του πρώην παίκτη της Μίλαν είναι να συνεχίσει στη Σιόν και την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει. «Η ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν είναι βέβαιο αν θα πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσω εδώ, αφού αγαπώ το σύλλογο, τον πρόεδρο, ο οποίος μου δείχνει εμπιστοσύνη και τον κόσμο του, ο οποίος με έχει στηρίξει πολύ. Προτεραιότητά μου είναι να μείνω στη Σιόν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εξαρτάται από εμένα», τόνισε ο Ιταλός.

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ιταλία, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θα ήθελε με τη Σιόν; Ο Γκατούζο είναι σαφής. «Θέλω να δουλέψω στο εξωτερικό. Με ενδιαφέρει περισσότερο αυτή η προοπτική. Η Ιταλία δεν συμπεριλαμβάνεται στις σκέψεις μου αυτή την περίοδο, προτιμώ να εργάζομαι με ξένους ποδοσφαιριστές», ξεκαθάρισε ο Τζενάρο Γκατούζο, αποκλείοντας κάθε περίπτωση επαναπατρισμού του, για την ώρα.

Πηγή: sport-fm.gr