Στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν φτάσει η Μπάγερν Μονάχου, η Σάλκε και η Ντόρτμουντ, κάτι που οφείλεται στη δουλειά που γίνεται από τις ακαδημίες μέχρι τις πρώτες ομάδες των γερμανικών συλλόγων.

Ο διεθνής χαφ τόνισε ότι σύντομα η εθνική ομάδα της χώρας θα είναι πολύ ισχυρή και αυτό προμηνύεται από την εικόνα που παρουσιάζουν σε τέτοιου είδους θεσμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάμι Κεντίρα στο σάιτ της UEFA

Για την παρουσία των γερμανικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης

«Δεν πρόκειται για σύμπτωση ή τύχη. Η Σάλκε έφτασε σχεδόν στα προημιτελικά. Ήταν λίγο άπειρη. Η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ δυνατές, όχι μόνο την περσινή σεζόν, και τη φετινή, και παίζουν πολύ καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό οφείλεται στη συνεχόμενη ανάπτυξη του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Οι ακαδημίες και το πρωτάθλημα έχουν δώσει σπουδαία ποδοσφαιρική παιδεία. Η Γερμανία ήταν στον ύπνο για πολλά χρόνια, αλλά τώρα τελευταία προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα. Αποδίδει καρπούς αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο με την ανάδειξη νέων παικτών, αλλά και την τακτική και την πειθαρχία. Αυτό είναι το πακέτο που δημιουργεί μία τεράστια ομάδα».

Για την σημερινή αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Γαλατασαράι

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Θα πρέπει να κάνουμε εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι μία συγκεκριμένη ημέρα. Στο πρωτάθλημα επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να κάνουμε ένα λάθος, αλλά στο Champions League πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την ημέρα του αγώνα».

Πηγή: sport-fm.gr