Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, στα γραφεία της ΓΓΑ, είχε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα έργα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, όπου αναμένεται να μετακομίσει το προσεχές διάστημα η Ένωση.

Η χρήση του Ολυμπιακού Κέντρου της περιοχής αναμένεται να περάσει στους «κιτρινόμαυρους»… μέσω ΣΕΦ. Μάλιστα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε έναν «οδικό χάρτη» ως προς τις διαδικασίες και την υλοποίηση του πρότζεκτ, ενώ με το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Βασιλειάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «το σχέδιο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και θα προχωρήσει με τον γρηγορότερο δυνατό τρόπο».

Με την τροπολογία «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων», η οποία είχε ψηφιστεί πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, το κλειστό που βρίσκεται στον δήμο Φυλής πέρασε από το Υπερταμείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η βούληση από πλευράς Πολιτείας να έχει και η μπασκετική ΑΕΚ το «σπίτι» της είναι δεδομένη, αλλά απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, δηλαδή εντός του Ιουνίου.

Είναι το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του Δημοσίου. Υπάρχει κοινή αντίληψη και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο για όλες τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την ολυμπιακή αθλητική μαρίνα της Καλλιθέας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια και αυτή είναι η ΑΕΚ», επισήμανε στη συνέχεια ο υφυπουργός.

Το «παρών» στη συνάντηση ήταν και ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΦ, Νίκος Λύτρας. Εκτός από τον πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Κουτάς, και ο διευθυντής Επικοινωνίας, Γιώργος Νικολάου.