Η εντός έδρας ήττα της Ρόμα από την Κάλιαρι με 4-2, αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο των «τζαλορόσι». Ο Βοημός τεχνικός απολύθηκε, δίνοντας τη θέση του στον Αουρέλιο Αντρεατσόλι, προπονητή των ακαδημιών της ομάδας. Με την απομάκρυνση, όμως, του Ζέμαν διαφώνησαν οι περισσότεροι φίλοι της Ρόμα, αλλά και η πρώην πρόεδρος, Ροζέλα Σένσι, όπως φάνηκε από όσα είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της «Rai».

«Αν ήμουν εγώ στη διοίκηση, θα κρατούσα τον Ζέμαν ως το τέλος της χρονιάς. Όλοι ξέρουν πως ο Βοημός πρέπει να προστατεύεται και αυτό έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Θα έπρεπε να του δείξουν εμπιστοσύνη και να τον αφήσουν να ολοκληρώσει το έργο του. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, ο Ζέμαν δεν θα ήταν η πρώτη επιλογή μου. Εγώ θα προσπαθούσα να πάρουμε τον Μοντέλα για προπονητή. Από τη στιγμή, όμως, που επιλέχτηκε ο Ζντένεκ, έπρεπε να επιμείνουν στην επιλογή αυτή», τόνισε η Σένσι, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές και η ίδια δεν γνωρίζει λεπτομέρειες «εκ των έσω».

Στη συνέχεια η κόρη του πρώην ιδιοκτήτη της Ρόμα, Φράνκο, άσκησε κριτική στην τωρινή διοίκηση της ομάδας. «Όταν ήταν η οικογένειά μου στο… τιμόνι της Ρόμα, όλοι μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν. Υπήρχε ένα σημείο αναφοράς, τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές. Τώρα δεν ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις, αφού η διοίκηση του συλλόγου είναι… απρόσωπη. Ελπίζω να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί», είπε με αυστηρό ύφος.

Μια από τις μεγάλες αδυναμίες της Σένσι είναι ο Φραντσέσκο Τότι, κάτι που παραδέχεται και η ίδια. «Ο Τότι είναι ένα… μνημείο για το σύλλογο. Όταν του ανανέωσα εγώ το συμβόλαιο, όλοι είπαν πως του χάριζα χρήματα. Σήμερα που ο Φραντσέσκο παίζει ακόμα καλύτερα και είναι έτοιμος να υπογράψει μια νέα επέκταση του συμβολαίου του, θέλω να δω τι θα πουν οι επικριτές μου», είπε χαρακτηριστικά η Ροζέλα Σένσι, η οποία, πάντως, δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα καλύτερα στον νέο τεχνικό της αγαπημένης της ομάδας, Αουρέλιο Αντρεατσόλι.

Πηγή: sport-fm.gr