Μεγάλο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League έκανε ο Άγιαξ, που νίκησε μέσα στο Λονδίνο την Τότεναμ με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα, και στο 15’ οι παίκτες του Άγιαξ άλλαξαν ωραία την μπάλα, η οποία έφτασε στον Φαν Ντε Μπεκ, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιορίς και δεν αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, όμως με τη χρήση του VAR το γκολ κατακυρώθηκε κανονικά.

Ο Φαν Ντε Μπεκ και πάλι είχε την ευκαιρία στο 24’ να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Γιορίς αυτή τη φορά να του λέει «όχι», ενώ μία καλή στιγμή είχε η Τότεναμ στο 26’, με την κεφαλιά του Γιορέντε να περνά λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, με τους παίκτες του «Αίαντα» να κλείνουν όλους τους διαδρόμους. Μάλιστα, ήταν ο Άγιαξ που είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 78’, με το πλασέ του Νέρες να σταματά στο δοκάρι του Γιορίς.

To 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και δίνει καθαρό προβάδισμα στους Ολλανδούς για την πρόκριση στον τελικό. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ την Τετάρτη 8 Μαΐου.