Έξω φρενών έγινε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην έδρα των Γιούτα Τζαζ, στο οποίο η ομάδα του επικράτησε με 98-89, για να συνεχίσουν το «κυνήγι» της τρίτης θέσης στη Δυτική Περιφέρεια.

Ο μεγάλος αστέρας των «κεραυνών» νευρίασε πάρα πολύ με έναν οπαδό των «μορμόνων», στον οποίον επιτέθηκε λεκτικά. «Θα γ… εσένα και την γυναίκα σου. Το ορκίζομαι στον Θεό. Σου το υπόσχομαι», ακούγεται να λέει ο 29χρονος γκαρντ.

Η εξήγηση του αμετανόητου Ρας

Ο Ουέστμπρουκ, μετά το τέλος του αγώνα, έδωσε τη δική του εξήγηση για το τι άκουσε και τι συνέβη τελικά μεταξύ τους. «Ένας νεαρός, μαζί με την γυναίκα του, στις κερκίδες, μου είπε να πέσω στα γόνατα, όπως συνήθιζα. Αυτό είναι κάτι που με προσβάλλει και είναι ρατσιστικό και δεν επιτρέπεται».

Με τον άσο των Θάντερ να προσθέτει: «Αν έπρεπε να το κάνω ξανά, θα έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πραγματικά, θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Όσο για το αν θα χτυπούσα μια γυναίκα, ποτέ δεν το έχω κάνει. Ποτέ δεν θα το κάνω. Ποτέ δεν έχω ξαναπάρει μέρος σε τέτοια μορφή βίας. Εκείνος είπε αυτήν την κουβέντα και η γυναίκα του την επανέλαβε. Έτσι άρχισε…».

Οι Τζαζ ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό

Το όλο αυτό σκηνικό θορύβησε και την ομάδα της Γιούτα, καθώς δεν είναι και τόσο σύνηθες ένας παίκτης να «στολίζει» κάποιον οπαδό, με τόσο έντονο τρόπο μάλιστα. Οι Τζαζ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα για το τι ακριβώς έγινε μεταξύ των δύο πλευρών και να αναδείξουν τα αίτια της έκρηξης του Ρας.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε έρευνα για το ατυχές γεγονός μεταξύ του Ουέστμπρουκ και του οπαδού. Πολλές κάρτες προειδοποίησης είχαν δοθεί από τους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου. Οι παίκτες και οι οπαδοί μοιράζονται την ευθύνη να δημιουργούν ένα ασφαλές και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον. Αν αποφασιστεί ότι ο οπαδός παραβίασε τον κώδικα του ΝΒΑ, θα πράξουμε ανάλογα», τονίζουν οι Τζαζ.