Μπορεί να τον ξεπέρασε στα γκολ, ωστόσο κοντράρονται και σε άλλους τομείς. Ποιος είχε περισσότερα χατ-τρικ; Ποιανού τα γκολ οδήγησαν σε περισσότερες νίκες;
Ο Γκερντ Μίλερ ήταν εντελώς διαφορετικός από το Μέσι. Δεν είχε τα χαρίσματά του, ούτε την τρομερή τεχνική του. Ωστόσο, είχε εκπληκτική αίσθηση του γκολ, τρομερή ταχύτητα στα πρώτα μέτρα, ξεπέταγμα και απίστευτο ένστικτο.
Κατάφερε λοιπόν μέσα σε μια ημερολογιακή χρονιά με τη Μπάγερν Μονάχου και τη Δυτική Γερμανία να πετύχει 85 γκολ. Ένα ρεκόρ, που κράτησε για 40 ολόκληρα χρόνια μέχρι να βρεθεί το παιδί-θαύμα που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι για να το καταρρίψει.
Το περιοδικό FourFourTwo εμβάθυνε στους δύο ποδοσφαιριστές, παρουσιάζοντας με γραφήματα και αριθμούς τα επιτεύγματά τους στις χρονιές που έσπασαν τα κοντέρ, όπως και τη συνεισφορά στην ομάδα τους.
Τα Κύπελλα ανέβασαν τον Μίλερ
Ας τα πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή. Το Μίλερ βοήθησαν πολύ τα Κύπελλα, αφού στο DfB Ligapokal σημείωσε 12 γκολ σε πέντε ματς και στο DfB Pokal επτά σε έξι. Στο πρωτάθλημα, από την άλλη, είχε 42 τέρματα σε 34 παιχνίδια, στο Πρωταθλητριών 10 σε 4 και στο Κυπελλούχων ένα σε δύο. Με τη Δυτική Γερμανία, σκόραρε 5 φορές σε τέσσερις επίσημους αγώνες και 8 σε τρεις φιλικούς.
Από την πλευρά του, ο Μέσι έκανε τη διαφορά περισσότερο στη Λα Λίγκα, με 56 γκολ σε 36 ματς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει επίσης καλύτερη επίδοση με 13 τέρματα σε 12 αγώνες, ενώ στο Κύπελλο έχει 3 γκολ σε 7 αναμετρήσεις και στο Σούπερ Καπ 2/2, Με την Αργεντινή, έχει 5/5 στα Προκριματικά του Μουντιάλ και 7/5 σε φιλικά.
Χατ τρικ ο Μίλερ, «δίμπαλα» ο Μέσι
Το μέγιστο που και οι δύο παίκτες έχουν μείνει χωρίς να βρουν δίχτυα είναι τρία ματς, ενώ στα καλύτερα σερί τους, υπερέχει αυτό του Γερμανού.
Ο Μίλερ είχε πετύχει 16 γκολ σε 8 ματς και ο Λέο 24 σε 13 στο πικ του. Ο Der Bomber έχει περισσότερα χατ-τρικ, ενώ έχει σημειώσει μία φορά περισσότερη τέσσερα και μία πέντε γκολ. Και οι δύο έχουν σκοράρει από 15 φορές ένα γκολ.
Ο Μέσι έχει πετύχει 20 φορές δύο τέρματα έναντι 12 του Γερμανού, ενώ ο Μίλερ έχει 8 χατ-τρικ και ο «Pulga» έξι.
Τρεις φορές έχει σκοράρει ο Μίλερ τέσσερα γκολ και μία πέντε, ενώ ο Μέσι δύο και μία αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν «σιγήσει» σε 20 ματς, ενώ ο καλύτερος μήνας του Λατινοαμερικανού είναι ο Μάρτιος με 13 τέρματα και του Δυτικογερμανού ο Σεπτέμβριος, με επίσης 13.
Όταν σκοράρουν
Τι θα έκαναν όμως οι ομάδες χωρίς τα γκολ τους; Οκτώ νίκες θα γίνονταν ισοπαλίες χωρίς τα τέρματα του Bomber και 10 χωρίς αυτά του Λέο. Πέντε και εννιά ισοπαλίες θα γίνονταν ήττες αντίστοιχα, ενώ δύο νίκες θα γίνονταν ήττες σε δύο περιπτώσεις και για τους δύο.
Το 91% των παιχιδιών της Μπαρτσελόνα που σκοράρει ο Μέσι καταλήγουν σε νίκη, ενώ το 82% των ματς της Μπάγερν όταν έπαιζε ο Μίλερ. Και οι δύο είχαν 100% επιτυχία με τις εθνικές τους.
O Μέσι λοιπόν έχει «σώσει» περισσότερα αποτελέσματα και έχει συνεισφέρει περισσότερο στα γκολ της ομάδας του. Όταν όμως δεν βρίσκει δίχτυα, η Μπάρτσα έχει κερδίσει περισσότερα ματς (47%) από ό,τι όταν δεν έβρισκε ο Μίλερ για την Μπάγερν (44/%).
Περισσότερη συμμετοχή ο Μέσι
Όσον αφορά τα γκολ τους, ο Δυτικογερμανός είχε το 68% των συνολικών της Εθνικής του (13/19) και το 45% αυτών της Μπάγερν (72/159), ενώ ο Αργεντινός το το%% των Αλμπισελέστε (12/22) και το 48% της Μπάρτσα (74/152). Συνολικά, ο Μέσι έχει 49% των γκολ των ομάδων του μέσα στη χρονιά αυτή, ενώ ο Μίλερ είχε 47%.
Οι ατάκες…
Γκερντ Μίλερ: «Δεν λαμβάνω υπόψη μου τον τερματοφύλακα, αλλά το γκολ».
Τζικ Καϊκόφσκι (ο πρώτος προπονητής του Μίλερ στην Μπάγερν): «Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω με αυτόν τον αρσιβαρίστα;»
Φρανζ Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς τον Γκερντ, θα είχαμε ακόμα καλύβες στα γήπεδα των ομάδων μας».
Λιονέλ Μέσι: «Το γκολ, όλα έχουν να κάνουν με το τέρμα. Πού είναι; Πού πρέπει να βάλω την μπάλα;»
Σκάουτ της Μπάρτσα όταν πρωτοείδε τον Μέσι: «Αυτό το παιδί δύσκολα θα κατάφερνε να γίνει ποδοσφαιριστής σε επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι!»
Τσάβι: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, τους έχει ξεπεράσει όλους».
Πηγή: gazzetta.gr