Έζησε το όνειρο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, με απόδοση που άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον. Βίωσε την κατακραυγή και το περιθώριο, καθώς το «αυτί» της ΕΥΠ έπιασε τους γνωστούς παράγοντες να μιλούν γι’ αυτόν. Στη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε, έδειξε την ίδια ελπιδοφόρα εικόνα και έφτασε να οριστεί για να διευθύνει τη σπουδαιότερη εγχώρια αθλητική συνάντηση. Σας παρουσιάζουμε τον διαιτητή του κυριακάτικου ντέρμπι των «αιωνίων», Σταύρο Μάνταλο.

Ο καβαλιώτης ρέφερι (που ανήκει στον Σύνδεσμο Αθηνών), έχει την Κυριακή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθιερωθεί για τα καλά στη Σούπερ Λίγκα και να βάλει πλώρη για διεθνής. Η επιλογή της ΚΕΔ να ορίσει τον Σταύρο Μάνταλο στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, αφήνοντας έξω τα φαβορί, Κάκο και Γιάχο, αποτέλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις να ορίζεται διαιτητής που δεν είναι διεθνής. Σε αυτή την περίπτωση, η ΚΕΔ παίρνει ρίσκο, αλλά αποτελεί και στοίχημα, τόσο της Επιτροπής όσο και του ίδιου του διαιτητή.

Τον Σταύρο Μάνταλο ακολουθεί μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία που θα μπορούσε να του κόψει τη διαιτησία και να τον στιγματίσει για πάντα. Ο 32χρονος ρέφερι ανήλθε στη Σούπερ Λίγκα τη σεζόν 2010-2011, οπότε και αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια, αφήνοντας υποσχέσεις και πραγματοποιώντας αναμφισβήτητα καλές διαιτησίες.

Όμως τον Ιούνιο του 2011, με το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων, το μέλλον του στη διαιτησία χλόμιασε. Ο κοριός της ΕΥΠ είχε καταγράψει συνομιλίες γνωστών παραγόντων που διώκονται ποινικά, οι οποίοι μίλαγαν γι’ αυτόν και για παιχνίδια που είχε διευθύνει. Στον ίδιο τον διαιτητή ωστόσο, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παρ’ όλα αυτά, υπέστη την άτυπη τιμωρία του υποβιβασμού στη Football League, όπου και σφύριξε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν.

Στη μεγάλη κατηγορία επανήλθε φέτος και έχει ήδη σφυρίξει επτά παιχνίδια, με δυσκολότερο το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, στο οποίο αρίστευσε.

Τα φετινά παιχνίδια που έχει διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος είναι τα εξής:

(25/08/2012) ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0
(22/09/2012) Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0
(07/10/2012) Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 1-0
(10/11/2012) Λεβαδειακός-Άρης 2-1
(25/11/2012) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1
(28/11/2012) Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0 (κύπελλο)
(01/12/2012) Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Τον Ολυμπιακό τον είχε «σφυρίξει» και τη σεζόν 2010-2011, στην ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου. Την ίδια χρονιά «σφύριξε» και σε δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού: στη νίκη 2-0 επί του Πανσερραϊκού και στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Σταύρος Μάνταλος θα δώσει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τις δυσκολότερες εξετάσεις στη μέχρι τώρα καριέρα του. Θα έχει βοηθούς τους Ακριβό και Καρατζίκα (Αθηνών), τέταρτο διαιτητή τον Σπάθα (Πειραιά) και παρατηρητή διαιτησίας τον Καλαθένο.

Πηγή: Sport-fm.gr