O ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Ντούσαν Ίβκοβιτς, φρόντισε να επιτεθεί εκ νέου στην FIBA, με αφορμή το βίντεο που δείχνει τον Τουντσερί να πατάει τη γραμμή, λίγο πριν πετύχει το νικητήριο καλάθι των Τούρκων στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ.

Ο προπονητής των «πλάβι» μιλώντας για την επίμαχη φάση, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το βίντεο μιλάει από μόνο του. Και το ωραίο είναι ότι ο ένας διαιτητής του αγώνα (σ.σ Πορτορικανός Καριόν) ορίστηκε την επομένη να σφυρίξει και το παιχνίδι της Αργεντινής με την Ισπανία. Ως επιβράβευση μάλλον. Η FIBA παραμένει σιωπηλή και κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να μας δώσει μια απάντηση ή να απολογηθεί για ό,τι έγινε. Νομίζω ότι οι κύριοι Κοτλέμπα και Μπάουμαν θα είχαν περισσότερους λόγους να το κάνουν ειδικά από την στιγμή που καθόντουσαν ακριβώς πίσω από το σημείο που ο Τουντσερί πάτησε γραμμή.

Αν είχαν την ευθιξία, θα υπέβαλαν την παραίτησή τους. Μίλησα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας, τον Κάπιτσιτς και τον γενικό γραμματέα Γκαβρίλοβιτς και απαίτησα να διαμαρτυρηθούν γραπτώς και να στείλουν το σχετικό βίντεο στον πρόεδρο της FIBA, Ιβάν Μαϊνινί. Πιστεύω αύριο κιόλας θα το κάνουν…».

Από την πλευρά της, η Υπουργός των Σπορ της Σερβίας, Σνεζάνα Σάμαρντζιτς-Μάρκοβιτς, μίλησε για το θέμα των οφειλών της σερβικής ομοσπονδίας προς τον «Ντούντα», υπογραμμίζοντας: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να τακτοποιηθεί γρήγορα αυτή η εκκρεμότητα από τη μεριά της ομοσπονδίας. Αυτή τη χρονιά δώσαμε ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό για τις ανάγκες της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και απορούμε πως υπάρχει ακόμη χρέος στον προπονητή της εθνικής ομάδας. Είναι απαράδεκτο…».

Πηγή: gazzetta.gr