Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε με σημαντικές απουσίες για την Ιταλία όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Καντού στο πλαίσιο της έβδομης της Euroleague.

Το «τριφύλλι» δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σοφοκλή Σχορτσανίτη (κάκωση στο πέλμα), Άντι Πάνκο (εμπύρετη φαρυγγίτιδα) και Γάιο Σκορδίλη (γαστρεντερικά προβλήματα), ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής προέρχεται από διάστρεμμα και η συμμετοχή του Ρόκο Λένι Ούκιτς (θλάση) θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Τα προβλήματα αυτά πάντως δεν πτοούν τον κόουτς της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τον όμιλο, είναι μια ομάδα που έχει καλή παρουσία και είναι δουλεμένη, ιδιαίτερα στο σετ παιχνίδι. Έχουμε αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στους ψηλούς, αλλά όσοι αγωνιστούν είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ συγκεντρωμένοι και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη», είπε ο «Άρτζι» και πρόσθεσε:

«Η Καντού στο γήπεδό της είναι πιο επιθετική, έχει περισσότερη ενέργεια, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και έχει κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα της. Είναι μια ομάδα που είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του και ο γκαρντ των «πράσινων», Βασίλης Ξανθόπουλος: «Δεν παίζει ρόλο πόσοι θα ταξιδέψουμε. Αυτό που μετράει για εμάς είναι να κάνουμε το παιχνίδια μας και να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε όντως αρκετά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι αγωνιστούμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να καλύψουμε τα κενά. Κάναμε την προπόνησή μας χθες το βράδυ, αλλά από τότε τα δεδομένα έχουν αλλάξει και στην αποψινή προπόνηση στην Ιταλία θα μας πει ο προπονητής μας τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά κάθε κατάσταση στη διάρκεια του αγώνα. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα είναι εφικτό να πάρουμε τη νίκη, μια μεγάλη νίκη για εμάς. Τα πολλά προβλήματα μας έχουν κάνει ακόμη πιο… υποψιασμένους, αλλά δεν αλλάζουν το στόχο μας που είναι το θετικό αποτέλεσμα».

Όσο για τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος λόγω των απουσιών θα έχει και περισσότερη… δουλειά;

«Αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα πολύ σοβαρά. Δεδομένων των προβλημάτων που έχουμε, θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην σκεφτόμαστε τις απουσίες, να μην έχουμε το κεφάλι κατεβασμένο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα της εντολές του προπονητή. Για 40 λεπτά έχει σκληρή δουλειά και θα πρέπει να παίξουμε αποφασισμένα Αν τα κάνουμε όλα αυτά, όλα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, αλλά το θέμα είναι η ομάδα μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Το ζητούμενο είναι να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας».

Από την πλευρά του ο Μάικ Μπράμος, σχολίασε:
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι παίζουν στην έδρα τους, όμως είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, γιατί είμαστε κοντά. Πρέπει να παίξουμε με πολλή ενέργεια και να περιορίσουμε τη δική τους καθώς έχουν εξαιρετικούς φιλάθλους. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερό τους και εμείς όμως θα κάνουμε το ίδιο οπότε το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από το ποιος θα το κάνει καλύτερα. Ελπίζω να έχουμε υπομονή και να κάνουμε δύο συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Θα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

Πηγή: Sport-fm.gr