Μπορεί τα στατιστικά του να μην δείχνουν το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του για τη μπασκετική ΑΕΚ της τρέχουσας σεζόν, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στα νούμερα των Βινς Χάντερ, Γιόνας Ματσιούλις, Ντούσαν Σάκοτα ή Τζόρνταν Θίοντορ, αλλά ο Χάουαρντ Σαντ Ρος κάνει πολλές άλλες δουλειές στο παρκέ που δεν τα πιάνει εύκολα το μάτι.

Ο Κουβανός «Εξολοθρευτής» της Ένωσης είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και το σχετικό αφιέρωμα που φιλοξενεί η σελίδα του Basketball Champions League δεν θα μπορούσε να μην τον συμπεριλάβει. Μάλιστα, τον έχει αρχηγό της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, την οποία παρουσιάζει ως Guardians of the League, εμπνευσμένη από την ταινία Guardians of the Galaxy.

Ο Σαντ Ρος παρουσιάζεται ως ο Star Lord, τον οποίον είχε υποδυθεί στην ταινία ο Στιβ Πρατ, ενώ μαζί με την αναφορά στα κατορθώματά του, η διοργανώτρια Αρχή προσέθεσε στο άρθρο και ένα βίντεο με τις καλύτερες αμυντικές στιγμές του στο BCL. Άλλωστε, έχει προσφέρει στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι σε κάθε κατηγορία, με τα κλεψίματα, τα κοψίματα και τα ριμπάουντ να κυριαρχούν στο ρεπερτόριό του. Παράλληλα, μπορεί να δώσει λύσεις σχεδόν σε κάθε θέση, από το «1» έως το «4».

Μαζί με τον Κουβανό, στην πεντάδα βρίσκονται οι Ιμσμαίλ Ουλουσόι της Μπάνβιτ, Κέντρικ Πέρι της Νίζνι, Κέλβιν Μάρτιν της Μπολόνια και Γιουσουφά Φαλ της Στρασμπούρ.