Είναι γνωστό πως το πρόγραμμα προπόνησης ενός πρωταθλητή ποδοσφαίρου είναι αυστηρό και δύσκολο. Υπάρχουν όμως μερικές τεχνικές που διευκολύνουν και απλοποιούν την προπόνηση τους. Ο David Villa, φωτογραφίζεται φορώντας το Adidas miCoach, μία interactive συσκευή προσωπικής προπόνησης μέσω ενός απλού τηλεφώνου smartphone .

Η adidas miCoach app λειτουργεί απλά με τον παρακάτω τρόπο:

Ο αθλούμενος εγκαθιστά την ειδική εφαρμογή στο κινητό του. Στη συνέχεια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας δημιουργεί το ατομικό του πρόγραμμα προπόνησης ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες. Αρχίζει την προπόνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας η εφαρμογή «παρακολουθεί» το χρήστη μέσω GPS και παρέχει φωνητικά πληροφορίες για την απόσταση που έχει διανύσει, το ρυθμό που πρέπει να ακολουθήσει, τις θερμίδες που έχει κάψει και την ταχύτητα που τρέχει.

Το miCoach application αποθηκεύει αυτόματα στο smartphone ημερολόγιο προπόνησης καθώς και ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τέλος, ανάλογα με το επίπεδο εκγύμνασης και τους προσωπικούς στόχους του κάθε αθλούμενου μπορεί να δημιουργήσει και να παρακολουθεί το προσωπικό του πρόγραμμα προπόνησης.

Το miCoach application είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους τους χρήστες smartphone.