«Έλαμπε» από τη χαρά του για τη νίκη με 2-1 ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα που έγινε στην Πάρμα ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε τόσο στην εμφάνιση, όσο και στο αποτέλεσμα, το οποίο πήρε η ομάδα του κόντρα στους δευτεραθλητές Ευρώπης. Ο Ντεσάμπ παραδέχτηκε πως το γκολ των Ιταλών ήταν αυτό που τους αφύπνισε, αφού οι παίκτες του μπήκαν νωθρά στο ματς.

Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 που πήραν οι Γάλλοι από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, η νίκη που πέτυχαν επί των φιναλίστ του Euro, Ιταλών, στο φιλικό της Πάρμα, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των «τρικολόρ» και ικανοποίησε απόλυτα τον προπονητή τους, Ντιντιέ Ντεσάμπ. Αυτό φάνηκε από όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους.

«Νικήσαμε μέσα στην έδρα της δεύτερης καλύτερης ομάδας της Ευρώπης, μετά την ισοπαλία που πήραμε στην έδρα των Πρωταθλητών. Αυτό δείχνει πως η ομάδα μου βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού πήρε δύο σημαντικά αποτελέσματα με σπουδαίους αντιπάλους. Η Ιταλία παραμένει ποιοτική ομάδα άσχετα αν έπαιξε με πολλές αλλαγές. Τα αποτελέσματα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για την προσπάθειά μας να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ», δήλωσε ο Ντεσάμπ.

Η Γαλλία κατάφερε να νικήσει, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πώς έγινε αυτό; «Ξεκινήσαμε νωθρά και χωρίς πάθος. Το γκολ που δεχτήκαμε μας ξύπνησε. Μετά καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς και να βάλουμε δύο γκολ. Ίσως το δικαιότερο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία, αφού οι Ιταλοί έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Βέβαια θα μπορούσαμε και εμείς να βάλουμε ένα ακόμα γκολ, αν και θα ήταν υπερβολικό. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και ακόμα περισσότερο από το αποτέλεσμα. Με τη νίκη μας αυτή συνεχίζουμε την προσπάθεια να ανεβούμε κάποιες θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη της FIFA, που είναι ένας από τους στόχους μας», σημείωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Πηγή: sport-fm.gr