Ικανοποιημένος, παρά την ήττα με 2-1, εμφανίστηκε ο Τσέζαρε Πραντέλι μετά το φιλικό παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας με τη Γαλλία.

Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του είχε δύο δοκάρια, αλλά στάθηκε στην καλή εμφάνιση των παικτών του, καθώς και στο πάθος που έδειξαν. Ο Πραντέλι δεν θέλησε, πάντως, να απαντήσει αν στο μέλλον προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Βεράτι μαζί με τον Πίρλο.

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας για το 2012 και ο Τσέζαρε Πραντέλι είχε ζητήσει από τους παίκτες του τη νίκη στο φιλικό κόντρα στη Γαλλία, ώστε να «αποχαιρετήσουν» με τον καλύτερο τρόπο μια πετυχημένη χρονιά. Αν και η Ιταλία βρέθηκε μπροστά στο σκορ, τελικά ηττήθηκε με 2-1 από τους «πετεινούς».

Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα, ο Πραντέλι δεν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, στάθηκε περισσότερο στην εμφάνιση και όχι στο αποτέλεσμα. «Θέλαμε να νικήσουμε για να τελειώσουμε τη χρονιά με επιτυχία. Αν και παίξαμε καλύτερα και είχαμε και δύο δοκάρια, τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αλλά σε τέτοιους αγώνες, όσο και αν μας ενδιαφέρει από πλευράς γοήτρου το αποτέλεσμα, αυτό που μετράει είναι η εμφάνιση. Και από αυτή έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Ήμαστε καλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αν και δοκιμάσαμε για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα. Τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν, έδειξαν πάθος και μεγάλη διάθεση», δήλωσε ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Από το δίδυμο Μπαλοτέλι – Ελ Σααραουί έμεινες ευχαριστημένος; «Έδειξαν να ταιριάζουν. Έκαναν μερικές καλές ενέργειες και δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. Είναι το μέλλον της εθνικής, αυτό είναι σίγουρο», απάντησε εμφανώς ικανοποιημένος ο Πραντέλι.

Ο Μάρκο Βεράτι πώς σου φάνηκε; Θα μπορούσε να αγωνιστεί μαζί με τον Αντρέα Πίρλο; «Και αυτός πήγε καλά. Αλλά αν θα παίξει μαζί με τον Πίρλο δεν μπορώ να σας το πω. Πειράματα μπορούν να γίνουν σε παιχνίδια όπως το σημερινό. Στα προκριματικά του Μουντιάλ δεν επιτρέπεται να γίνονται δοκιμές», απάντησε διπλωματικά ο Ιταλός τεχνικός.

Πηγή: sport-fm.gr