Το σοκ της 1ης αγωνιστικής ήταν μεγάλο! Απομένει να δούμε αν στην επιστροφή της ύστερα από 15 μέρες, η Super League έχει να προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την καθιερωμένη και πρωτότυπη προαναγγελία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ

Η πρεμιέρα ήταν ιδανική. Κι αν για τον ΠΑΟΚ όλοι φαντάζονταν πως εύκολα ή δύσκολα θα κατάφερνε να κερδίσει τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πήρε σπουδαίο διπλό στην Κρήτη επί του Εργοτέλη και η αναμέτρηση με τον «δικέφαλο» του βορρά είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της και να θέσει στόχους. Ο στόχος για τον ΠΑΟΚ έχει τεθεί δια στόματος Θοδωρή Ζαγοράκη, συνεπώς είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει για να φτάσει στον τίτλο.

STATUS: Πάμε για το δύο στα δύο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
GROUP: Θέλουμε να μπουν περισσότερα από δύο γκολ!!!

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, ουδέποτε το θέαμα είχε τον πρώτο λόγο. Οι πιο… ευθείες νίκες έχουν σημειωθεί στην Τρίπολη και είναι με 2-0. Μία για τον Αστέρα στις 2/12/2007 και μία για τον ΠΑΟΚ στις 5/4/2009. Πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Ακρίβος, Ευθυμιάδης.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφουν οι Ουριμπαρί και Μπαστιά, ενώ αποκλείστηκαν οι Πουλίδο και Ορόθκο. Επιστρέφουν οι Χαλκιάς και Κριστιάνο, κανονικά στην αποστολή ο Σαλπιγγίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Οι βίοι στην πρεμιέρα ήταν αντίθετοι! Κάτι που δεν καταδεικνύει απαραίτητα τι θα γίνει στην εξέλιξη της σεζόν! Ο Ατρόμητος ηττήθηκε λίγο πριν από το φινάλε στο Αλκαζάρ από τη Λάρισα, ενώ ο Ηρακλής ήταν ένας από τους θύτες της πρεμιέρας με τη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό. Το μεσοδιάστημα ήταν αρκετό, ώστε οι μεν να αναδιοργανωθούν και οι δε να προσγειωθούν και να ρίξουν τους τόνους μετά τη μεγάλη τους επιτυχία.

STATUS: Δύναμη της έδρας!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Περιστερίου
GROUP: Θέλω να μην έρθει ισοπαλία το ματς!

Με εξαίρεση τον αγώνα της προηγούμενης σεζόν, Ατρόμητος και Ηρακλής έχουν μακρά παράδοση ισοπαλιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα τρία συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα από το 2007 ως το 2009.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Γκάγκας, Τρύφων
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν είναι στην αποστολή του Ατρόμητου οι τραυματίες Αποστολόπουλος και Τάτος. Υπολογίζονται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη οι Χοσέμι, Κυριαζής και Ντάνι, που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Αν κάποιος είχε στοιχηματίσει λογικά πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τότε οι δύο ομάδες θα ήταν μέσα στις… βραδινές κατάρες! Ο Ολυμπιακός ήταν θύμα έκπληξης από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, ενώ η Κέρκυρα –τυπικά γηπεδούχος– έκανε τη ζημιά στην ΑΕΚ στην Πάτρα. Τα δεδομένα, φυσικά, στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικά και ο Ολυμπιακός είναι… εντελώς το φαβορί!

STATUS: Μια τρελή, τρελή οικογένεια!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15
ΜΕΡΟΣ: Στάδιο Καραϊσκάκη
GROUP: Θέλω να δω τον Ιεροκλή Στολτίδη στο Καραϊσκάκη!

Έπειτα από εφτά χρόνια στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι έφτασε η στιγμή να πει το αντίο. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα με άλλη φανέλα να γίνει απέναντι στην πρώην του ομάδα και στο γήπεδο που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Δίπλα του προσθέστε και τον Ντένις Επστάϊν, ο οποίος δεν πρόλαβε να ζήσει ιδιαίτερες στιγμές με τα ερυθρόλευκα, αλλά αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Κέρκυρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Γούκος, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ραούλ Μπράβο δεν θα αγωνιστεί, καθώς είναι τιμωρημένος. Ο Ιεροκλής Στολτίδης είναι στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κοσμογονία στα διοικητικά του Παναθηναϊκού κάνει την πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία απέναντι στην Ξάνθη να μοιάζει μήνες μακριά! Στην ουσία, όμως, δεν έχει διαγραφεί το γεγονός, που αναγκάζει τους πράσινους να παίξουν μόνο για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης κατάφερε το αυτονόητο, δηλαδή να διεξαχθεί το ματς όταν είχε οριστεί, και μετά το διπλό στην Καβάλα, στοχεύει στο απόλυτο προκειμένου να κάνει ένα πολύ ηχηρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

STATUS: ΔΕΘ vs. ΠΕΚ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Θέλω να δω αν είναι καλύτερος ο Σηφάκης ή ο Τζόρβας!

Με τόσα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν μπορεί παρά τα μάτια να είναι στραμμένα στους δύο γκολκίπερ. Ο Μιχάλης Σηφάκης υπερασπίζεται την εστία του Άρη και εσχάτως εκείνη της Εθνικής, γεγονός που φαίνεται να έχει πειράξει τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του στο γήπεδο, όπου πέρυσι είχε κάνει μια (διπλή) από τις πλέον εντυπωσιακές αποκρούσεις της σεζόν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Δαλούκας, Μπαλτάς, Καρσιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Θα απουσιάζει για τον Άρη ο Τόνι Κάλβο, λόγω οικογενειακού προβλήματος, στη διάθεση του Κούπερ για πρώτη φορά είναι ο Φατί. Για τον Παναθηναϊκό επιστρέφει ο Τζιμπρίλ Σισέ, που έλειψε από την πρεμιέρα, ενώ θα λείψουν οι Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μπορεί στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν να απολυθεί προπονητής; Στην Ελλάδα, που απολύονται από τα φιλικά ή από μερικά επίσημα ματς, κάτι τέτοιο θεωρείται αυτονόητο. Το καμπανάκι χτυπάει, φυσικά, για τον Μίκαελ Στόρε, ο οποίος μπορεί να πάρει γρήγορα το δρόμο της επιστροφής και όχι για τον Νίκο Κεχαγιά που ξεκίνησε τη χρονιά με ισοπαλία στη Λεωφόρο και λογικά δεν έχει τέτοιο πονοκέφαλο. Όσο νωρίτερα, όμως, εξασφαλίσει την κατηγορία, τόσο πιο σίγουρος μπορεί να νιώθει και ο ίδιος σε έναν από τους πιο… άβολους πάγκους της Super League!

STATUS: Τα Πηγάδια είναι βαθιά…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 16:00 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Skoda Xanthi Arena Πηγάδια
GROUP: Θέλω να παίξω εκτός έδρας!

Η προϊστορία στους αγώνες του Πανιωνίου με την Ξάνθη είναι εξαιρετικά παράδοξη! Στην προκειμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι κυανέρυθροι έχουν να ηττηθούν στην Ξάνθη από το 2006 κι έκτοτε μετρούν δύο ισοπαλίες και δύο νίκες στα Πηγάδια. Στο ίδιο ισχύει και για την ακριτική ομάδα, που έχει περάσει πολλές φορές αλώβητη από τη Ν. Σμύρνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Λαμπρόπουλος, Σαραϊδάρης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστεί ο Φλίσκας που είναι τιμωρημένος, ενώ θα απουσιάζει και ο τραυματίας Έλινγκτον. Αντίθετα, ο Νίκος Κεχαγιάς υπολογίζει τον Μπεκαμέγκα που αποκτήθηκε πριν μια εβδομάδα. Θα λείψει για τον Πανιώνιο ο Γιόνσον που τραυματίστηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Το 2010 και η 12η Σεπτεμβρίου σημαίνει καινούργια εποχή για τις δύο ομάδες. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το πρώτο που θα δώσουν μεταξύ τους σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αλλά φυσικά τέτοια στοιχεία είναι περισσότερο για το… αρχείο παρά για την ουσία. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός, μετά το εντυπωσιακό «διπλό» στη Νέα Σμύρνη, θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Super League και τη 2η αγωνιστική, ενώ ο Εργοτέλης ψάχνει να ρεφάρει την ήττα από τον Αστέρα στην πρεμιέρα.

STATUS: Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 16:00 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου
GROUP: Θέλω να έχει χορτάρι το Πανθεσσαλικό!

Είναι ένα από τα καυτά θέματα του καλοκαιριού και δεν θα μπορούσε να μην φτάσει και στον Βόλο! Ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζει ακόμα και ολικής αντικατάστασης, γεγονός που εκ των προτέρων προϊδεάζει για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες θα προσπαθήσουν οι δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Καλόπουλος, Μποζατζίδης, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σασιασβίλι, που είναι τραυματίας.

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ

Πέρυσι οι ρόλοι τους έμοιαζαν να έχουν αντιστραφεί. Η Λάρισα βρέθηκε να μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, τη στιγμή που η Καβάλα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και είχε φτάσει να διεκδικεί ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο. Φέτος ξεκίνησαν διαφορετικά και οι προϋποθέσεις τους είναι διαφορετικές, ωστόσο ο τίτλος της καλύτερης επαρχιακής ομάδας πάντα αποτελεί κίνητρο.

STATUS: Ομιλείτε… επαρχιακά!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 18:15 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: Αλκαζάρ
GROUP: Θέλω να δω το ντεμπούτο του Γκέρεμι!

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής μπορεί να επισκιάσει παραδόσεις, έδρες και τα λοιπά δεδομένα ενός αγώνα. Η πιο μεγάλη μεταγραφή που έκανε το καλοκαίρι η Λάρισα -και από τις σπουδαιότερες στη Super League- θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην Καβάλα. Ο Καμερουνέζος μέσος έκανε ειδικό πρόγραμμα στη διακοπή, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Γιάννη Παπακώστα από την αρχή ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Βασιλειάδης, Γρεβένης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Γκέρεμι είναι στη διάθεση του Γιάννη Παπακώστα. Ο Ντράγκαν Οκούκα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Βουτσότσεβιτς, αλλά όχι και τον Χργκόβιτς που είναι τιμωρημένος.

ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Αν κρίνουμε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τότε τα δύο γκολ πρέπει να τα θεωρούμε τουλάχιστον τη βάση για το συγκεκριμένο ματς. Η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ από την Κέρκυρα και πέτυχε ένα, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα. Ο Πανσερραϊκός σκόραρε δύο φορές στην Τούμπα και δέχτηκε δύο τέρματα, οπότε η λογική λέει πως η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα κλείσει με ένα άκρως επιθετικό και εντυπωσιακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, που αμφότερες οι ομάδες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

STATUS: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 20:30 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: Ριζούπολη
GROUP: Θέλω να μάθω ποια είναι η έδρα της ΑΕΚ!

Σημεία των καιρών! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το πρώτο του ματς στη Λεωφόρο, η Κέρκυρα στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε πρόβλημα με το Πανθεσσαλικό και η ΑΕΚ μετά το Καραϊσκάκη, θα κάνει ένα πέρασμα και από τη Ριζούπολη, μέχρι να ετοιμαστεί το ΟΑΚΑ. Η Ένωση θα παίξει σε ένα γήπεδο που είχε χρησιμοποιήσει και τη σεζόν 2004-05 για δύο αγωνιστικές (λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων) με το απόλυτο δύο στα δύο και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ (σ.σ. 2-0).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αμπαρκιόλης, Τρύφωνας, Γεωργαράκος.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ντεμπούτο θα κάνουν με τη φανέλα της ΑΕΚ οι Κριστιάν Νασούτι και Χρήστος Πατσατζόγλου, ενώ δύσκολα θα προλάβει το ματς ο Αργυρίου. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μπορεί να υπολογίζει τους Αλβάρεζ και Μπρίτεζ, που αποκτήθηκαν μετά την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πηγή: gazzetta.gr