Πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων που υπάρχουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού από την ομάδα δείχνει να έχει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, όπως δήλωσε στο match program της αναμέτρησης. «Ξέρω ότι τα στάνταρ ήταν πολύ υψηλά στον Παναθηναϊκό, ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο από επιτυχίες», τόνισε ο Κροάτης γκαρντ. «Ο Διαμαντίδης το μυαλό κι εγώ τα πόδια», πρόσθεσε για τον παρτενέρ του στην περιφέρεια της ομάδας».

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στον Παναθηναϊκό;

«Είναι ίσως ο μεγαλύτερος σύλλογος την τελευταία δεκαετία κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, στα 27 μου, να κάνω κάτι σοβαρό, να κατακτήσω τίτλους, να είμαι συνεπής σε παρουσίες σε Final 4. Από τις προσφορές που είχα το καλοκαίρι ήταν αυτή που πήρα πιο σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει ψηλά και σε τίτλους κι αυτό ήταν το κλειδί για να υπογράψω».

-Δεν επηρεάστηκες από τις τόσες αλλαγές που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει και μέσα από αυτές;

«Ναι, γιατί μπορεί να έγιναν αλλαγές, αλλά μιλάμε για έναν μεγάλο σύλλογο και μια παράδοση που έχει δημιουργήσει δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε μια χρονιά. Οι ρίζες υπάρχουν, όλη αυτή η επιτυχία δεν μπορεί να χαθεί έτσι και παρότι άλλαξε ο προπονητής ή οι περισσότεροι παίκτες, υπάρχουν ίδια πρόσωπα στην ομάδα γενικότερα. Θα συμβούν θετικά πράγματα κι ελπίζω να είμαι κομμάτι τους».

-Πόσο δύσκολο ήταν το καλοκαίρι για σένα, καθώς δεν σταμάτησες σχεδόν καθόλου με τις υποχρεώσεις σου με την Εθνική Κροατίας;
«Ήταν λίγο δύσκολο, γιατί δεν σταμάτησα να παίζω όλο το καλοκαίρι. Ερχόμενος εδώ δεν είχα πρόβλημα με τα συστήματα, πιστεύω πως κατάλαβα γρήγορα τη φιλοσοφία του προπονητή και στα φιλικά πήγαμε αρκετά καλά. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως για τον εαυτό μου για το πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Δεν τα πήγα καλά εγώ. Θα πρέπει να παίξω καλύτερα κι ελπίζω όσο περνά ο καιρός να μπορώ να παίζω καλύτερα και να βοηθώ περισσότερο».

-Ο αγώνας με τη Ρεάλ Μαδρίτης τι μηνύματα σού έδωσε;

«Η Ρεάλ είναι μια από τις ομάδες που ουσιαστικά έχει τον ίδιο κορμό με πέρσι, δεν έχει πολλές αλλαγές. Εμείς είμαστε το αντίθετο. Έχουμε νέα ομάδα, αλλά διεκδικήσαμε τη νίκη για 38 λεπτά. Ήταν κρίμα γιατί χάσαμε το παιχνίδι, δεν παίξαμε πολύ καλά. Αν παίζαμε καλύτερα, θα ήμασταν σε θέση να πάρουμε τη νίκη. Κάναμε 23 λάθη, πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ και αυτός ο αγώνας μάς άφησε μια πικρή γεύση. Ήταν όμως το πρώτο παιχνίδι από τα-ελπίζω 30-που θα δώσουμε στην Ευρωλίγκα. Οπότε αν κάνουμε κάτι λάθος τώρα, υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, πρέπει να μείνουμε θετικοί και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, ώστε να παίξουμε καλύτερα στο μέλλον».

-Αρκετοί έδειξαν να ξαφνιάζονται ευχάριστα με την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη. Τι έχεις να τους πεις;
«Λαμβάνω αυτή την αίσθηση, ότι είναι πολλοί που δεν πιστεύουν σε αυτή την ομάδα. Ακόμη και στη media day της Ευρωλίγκας το ένιωσα μέσα από τις ερωτήσεις. Πιστεύω όμως ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις κι αν ο αγώνας με τη Ρεάλ ήταν ευχάριστη έκπληξη, νομίζω πως στο μέλλον ο κόσμος θα εκπλαγεί ακόμη περισσότερο. Αυτό που δείξαμε δεν είναι ούτε το 60% αυτού που μπορούμε να κάνουμε. Ο Σόφο έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, κάποιοι έπαιξαν καλά, αλλά και κάποιοι από μας δεν έπαιξαν καλά. Έχουμε πολλά ναβελτιώσουμε κι αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν μπορούμε να παίξουμε πολύ χειρότερα από ό,τι παίξαμε με τη Ρεάλ. Μπορούμε όμως να παίξουμε πολύ καλύτερα».

-Φτάνοντας στο αεροδρόμιο για να υπογράψεις είχες μιλήσει για τον Διαμαντίδη. Πώς είναι να τον έχεις δίπλα σου στο παρκέ;
«Μόνο καλό είναι. Αφαιρεί την πίεση από σένα, είναι πολύ έμπειρος κι αυτό μας βοηθά όλους. Το αγωνιστικό μας στυλ διαφέρει. Εγώ είμαι περισσότερο πάνω-κάτω, με μεγάλη ενέργεια, αυτός ελέγχει περισσότερο τα πάντα στο γήπεδο. Εγώ είμαι περισσότερο πόδια, αυτός περισσότερο μυαλό. Οπότε είναι καλό γιατί οι δυο μας έχουμε ισορροπία και μπορούμε να συνεργαστούμε καλά, αν και χρειαζόμαστε σίγουρα χρόνο. Θα πρέπει να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλο, αλλά θα είναι μια πολύ πετυχημένη συνεργασία και θα παίξουμε καλά μαζί».


-Περιμένεις περισσότερο κόσμο σε σχέση με τον αγώνα με τον Πανιώνιο;

«Για να είμαι ειλικρινής, ήταν έκπληξη για μένα πόσοι φίλαθλοι ήρθαν, γιατί ο αγώνας ήταν Πέμπτη και στις 17:00. Πίστευα πως δεν θα ήταν κανείς στο γήπεδο, αλλά ο κόσμος ήταν πολύς δεδομένων των συνθηκών. Ελπίζω πως θα είναι περισσότεροι στον αγώνα με την Καντού. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, δεν περιμένω τίποτα αυτή τη στιγμή. Πρώτα θέλω να κάνω κάτι εγώ για μένα και την ομάδα, να προσφέρω εγώ στον κόσμο και στην ομάδα ώστε και ο κόσμος με τη σειρά του να κάνει κάτι για μας. Ξέρω ότι τα στάνταρ ήταν πολύ υψηλά στον Παναθηναϊκό, ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο από επιτυχίες».

-Η ζωή στην Αθήνα; Οικογένεια;

«Πολύ καλά… Μοιάζει με την ατμόσφαιρα σαν την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Όλα είναι καλά εδώ. Είναι ο όγδοος χρόνος που είμαι εκτός, οπότε μπορώ να προσαρμοστώ σε όλα. Μέχρι τώρα εδώ είναι όλα εύκολα».

Πηγή: Sport-fm.gr