Tο μόνο σίγουρο είναι ότι στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε μαθηματικές ακολουθίες. Ο Παναθηναϊκός που συνετρίβη από τη Μάριμπορ και δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος έπαιζε απέναντι σε μια ομάδα που πριν από λίγες μέρες νίκησε έπειτα από 23 χρόνια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

Μάλιστα, ο Βίλας-Μπόας προτίμησε να ξεκουράσει λίγους παίκτες και η Τότεναμ παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με καλή ενδεκάδα και στόχο μια άνετη νίκη. Αυτό θεώρησε και η μισή Ευρώπη και το «διπλό» κατρακυλούσε από το πρωί. Ο ΠΑΟ έμοιαζε με ιδανικό θύμα και όταν ο Ντόουσον έδωσε προβάδισμα στους Λονδρέζους μόνο κάποιος πολύ θαρραλέος θα μπορούσε να κοντράρει εκείνη τη στιγμή την Τότεναμ. Μόνο που στο ημίχρονο ο Φερέιρα «θυμήθηκε» ότι στον πάγκο έχει τον ποιοτικότερο παίκτη που διαθέτει το «τριφύλλι». Τον έριξε στη μάχη και αυτός μεταμόρφωσε τους «πράσινους».

Φυσικά, για την ισοφάριση δεν αρκούσε μόνο η απόδοση του Σισοκό, αλλά και η άνοδος της απόδοσης του Σεϊταρίδη στο δεύτερο μέρος. Ο διεθνής άσος έπαιξε λες και επέστρεψε από τα καλύτερά του το 2004 ενώ ήταν ο δημιουργός του γκολ. Έβγαλε τον Τοτσέ απέναντι στον Γιορίς σε σημείο που ο Ισπανός δεν μπορούσε να αστοχήσει όπως τόσες άλλες φορές έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι αδικεί κάποια ομάδα. Αυτό γιατί οι γηπεδούχοι πέταξαν για μια ακόμη φορά στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο παρουσιαζόμενοι νωθροί και ασύνδετοι, ενώ οι Άγγλοι πιστεύοντας πιθανώς ότι το ματς είχε κριθεί στο 0-1 δεν είχαν το σπαθί τους ακονισμένο για να σφραγίσουν τους τρεις βαθμούς.

Ο Τζέιμς Μέιντεν, ένας από τους χαρισματικότερους σχολιαστές του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), καθιέρωσε μια φράση που χρησιμοποιείται πολύ στα ηλεκτρονικά παιχνίδια λέγοντας πως η νίκη είναι από τα καλύτερα αποσμητικά γιατί σε κρατάει στεγνό για πολλές ώρες, αναφερόμενος στους προπονητές.

Για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, αυτό το «Χ» δεν ήταν νίκη, αλλά την επομένη της απομάκρυνσης του Κατσουράνη, για την οποία δεδομένα όπως και με τον Καραγκούνη είχε την τελική απόφαση, είναι αποτέλεσμα που τον κρατάει για λίγο «στεγνό».

Ο συμπατριώτης του, στον απέναντι πάγκο, Βίλας-Μπόας που τον διαδέχθηκε πριν από 2,5 χρόνια στην Πόρτο, μπορεί να διαβεβαιώσει για αυτό έχοντας την περσινή πικρή εμπειρία στην Τσέλσι. Ένα καλό αποτέλεσμα σου δίνει φρεσκάδα για λίγο, αλλά όπως τα αποσμητικά πρέπει να τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά ώστε να κρατήσει για καιρό.

Το μυαλό λοιπόν πρέπει να είναι ήδη στο επόμενο ματς. Ο κόσμος έφυγε από το ΟΑΚΑ ευχαριστημένος από το 1-1 και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες, αλλά αν δεν υπάρχει συνέχεια στην Ξάνθη και σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι τα Πηγάδια η γκρίνια θα επιστρέψει. Άλλωστε, σε ένα άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν έχεις σερί καλών αποτελεσμάτων, της γκρίνιας μπορείς να της κάνεις έξωση μόνο για λίγο…

Πηγή: sport-fm.gr