Η προσπάθεια για την προσθήκη ενός πάουερ φόργουορντ συνεχίζεται από τον Παναθηναϊκό. Όμως είναι σαφές πως οι «πράσινοι» δεν θα προχωρήσουν σε μεταγραφές «μπαλώματα» και δεν θα αποκτήσουν κάποιον παίκτη μόνο για το θεαθήναι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει έναν παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις.

Πού κολλάει το θέμα; Οι περισσότεροι παίκτες ελπίζουν να… τρυπώσουν στο ρόστερ κάποιας ομάδας του ΝΒΑ και έχουν ως εναλλακτική λύση την έλευση στην Ευρώπη. Σύντομα, ωστόσο, η υπομονή τους θα εξαντληθεί, καθώς το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αρχίζει στα τέλη Οκτωβρίου και οι ομάδες έχουν ως επί το πλείστον συμπληρώσει τα ρόστερ τους ή δεν αναζητούν παίκτες για βασικό ρόλο παρά μόνο για τις προπονήσεις. Αρκετοί από αυτούς που το παίζουν… δύσκολοι τώρα ή ζητούν πολλά χρήματα, σύντομα θα δουν με άλλο μάτι την Ευρώπη και θα μειώσουν αρκετά το κασέ τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει χτυπήσει την πόρτα του Άντονι Τόλιβερ, αλλά αυτός θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να παραμείνει στο ΝΒΑ και ζητεί περισσότερα χρήματα από όσα είναι διατεθειμένοι να του δώσουν οι «πράσινοι».

Πέραν της ενίσχυσης με ένα «4άρι», οι Κυπελλούχοι θα κάνουν δύο ακόμη προσθήκες. Εξακολουθούν να το παλεύουν για την απόκτηση του Αϊλούν Γκουό, μία υπόθεση πολύπλοκη λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος της Κίνας και τις κρατικές εγκρίσεις που απαιτούνται για να ξενιτευτεί ένας παίκτης, όπως κι ενός Έλληνα για τις θέσεις «2» και «3». Ο Μιχάλης Πελεκάνος, που έχει στην αναμονή τον Άρη, και ο Νέστορας Κόμματος που συμμετέχει στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα, ερίζουν για τη θέση.

Για την ώρα ο Αργύρης Πεδουλάκης επικεντρώνεται στην καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού. Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για το δεύτερο σημαντικό τουρνουά, το «Πέτρος Οικονομάκης» που θα γίνει στο Ρέθυμνο και θα αντιμετωπίσουν Απόλλωνα Πατρών (Παρασκευή, 19:30), Ρέθυμνο (Σάββατο, 19:30) και Πανιώνιο (Κυριακή, 19:00).

Η κλήρωση του πρωταθλήματος υποχρεώνει τους «πράσινους» να εμφανιστούν στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας το ταχύτερο δυνατό. Τον Οκτώβριο θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Πανιώνιο για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ (3/10), τον Άρη στο Αλεξάνδρειο (6-7/10), τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (12/10) και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (15/10) κατά σειρά.

Πηγή: sport-fm.gr