Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν… κρύφτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. «Η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα και είναι σε θέση να δώσει περισσότερες χαρές στον κόσμο», τόνισε. «Έχουμε κάνει λάθη, αλλά μόνο για το καλό της ομάδας. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια».

«Φέτος κλείνουμε μια τριετία και είμαστε μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θα λέγαμε άλλα πράγματα αν είχαμε αποκλειστεί. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Θα σας πούμε τι περάσαμε και τι πρόκειται να γίνει. Έχουμε να μιλήσουμε για τη ρύθμιση των χρεών, τα έσοδα από τις χορηγίες.

Χθες άκουσα ότι έχουμε οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα και τα οφειλόμενα στους παίκτες. Έχω πει ότι είμαι με τους παίκτες. Στην ομάδα οφείλουμε δόσεις συμβολαίων από τον Μάιο. Τους έχω ζητήσει προσωπικά να κάνουν λίγη υπομονή. Έχουμε δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου όλα θα είναι τακτοποιημένα.

Για εμάς υπάρχει ένα πράγμα η αλήθεια. Όποιος έχει αμφιβολία μπορεί να έρθει και να μας το πει. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Μπορεί να κάνουμε λάθη, αλλά θα το κάνουμε για το καλό της ομάδας και δεν κρύβονται αυτά τα λάθη. Φαίνονται».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξαναπήρε το λόγο: «Έχουμε πει ότι μπορεί να έρθει όποιος θέλει και να ελέγξει τα βιβλία της ΠΑΕ. Έχουν πει πολλά για όλους μας, όμως δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Το κουτσομπολιό πρέπει να τελειώσει. Όταν λέμε διαφάνεια, εννοούμε διαφάνεια σε όλα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Το άνοιγμα θα έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Πήραμε μία πρωτοβουλία να αυξήσουμε το μπάτζετ, επειδή πιστεύουμε σε αυτήν ομάδα. Ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα περισσότερα από πέρυσι. Η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Η ομάδα φέτος είχε δυνατότητα να περάσει στους ομίλους του Europa League. Θεωρούμε ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί περισσότερο από τα προηγούμενα τρία χρόνια και ότι είναι έτοιμη να δώσει περισσότερες χαρές από όσες έχεις δώσει μέχρι τώρα. Για αυτό το λόγο, αν και δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάποιους στόχους που έχουμε βάλει».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεμελίωσε την άποψη περί διεκδίκησης του πρωταθλήματος: «Όταν πριν από δύο χρόνια τερματίζεις δεύτερος, πέρυσι τερματίζεις τρίτος και θα μπορούσες να είχες πάρει το πρωτάθλημα, όταν αυξάνεις το μπάτζετ… τι να πούμε; Πάμε για πρωταθλητισμό; Να αρχίσουμε να παίζουμε με τις λέξεις. Πρωταθλητισμός είναι και αυτό. Έχει ποτιστεί η ομάδα. Ας λένε ότι θέλουν. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τα υπόλοιπα 29 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Μπορώ να το γυρίσω πίσω; (γέλια) Κάνουμε πρωταθλητισμό».

«Για να φτάσω στο σημείο να πω ότι η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, πέρυσι για εμένα πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν θέλουμε να πούμε για τη διαιτησία και κάποια άλλα πράγματα. Έχω εκφράσει εκεί που έπρεπε τις αντιρρήσεις μου.

 Έχω εμπιστοσύνη και κάθε χρόνος που περνάει οι διαιτητές έχουν καλύτερη παρουσία. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Καταλήξαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, όμως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε εμείς το πρωτάθλημα.

Φέτος αρχίσαμε με νίκη στο πρωτάθλημα και ακούσαμε ότι χτυπάμε το πρωτάθλημα, όμως στο τέλος θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Ξέρετε ότι όλοι γίνεται μια προσπάθεια για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να μπούμε σε μια διαδικασία να δημιουργούμε πυροτεχνήματα, δεν θέλουμε.

Εκείνο που θέλουμε είναι να μη μας πειράξει κανείς και για αυτό το λόγο εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Όποιος αναλαμβάνει τη Σούπερ Λιγκ, προστατεύει τα συμφέροντα της ομάδας του; Να αναλάμβανα τη διοίκηση της Λίγκας, δεν μου λέει κάτι. Θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό που κάνει και ο ΠΑΟΚ έχει ενεργό ρόλο στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό αποδείχθηκε από τη διαδικασία της Λίγκας που όλες οι ομάδες ψήφισαν τον ΠΑΟΚ».

Για τα έσοδα που υπάρχουν από το Europa League: «Ο ΠΑΟΚ από την είσοδο στους ομίλους του Europa League θα πάρει περίπου 2 εκατ. ευρώ μικτές εισπράξεις από τα εισιτήρια. Άρα στα ταμεία μας θα φτάσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και η ομάδα θα πάρει 900.000 ευρώ από το μάρκετ πουλ της UEFA. Ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων θα πάνε στους παίκτες. Η νίκη πριμοδοτείται με 140.000 και η ισοπαλία με 70.000 ευρώ».

Ειδικότερα, για την απόφαση του Ζήση Βρύζα να μπει στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Πιστεύω να πάνε όλα καλά για τον ίδιο τον Ζήση, επειδή έχει προσφέρει και πιστεύω ότι από το νέο πόστο του θα προσφέρει. Για μένα ήταν έκπληξη η απόφασή του να φύγει. Έκανα το παν για να αλλάξει απόφαση να μείνει»

Για την απομάκρυνση του Μάριο Μπερέτα από τον πάγκο επισήμανε: «Πήραμε μια απόφαση μετά τη φυγή του Σάντος και επειδή η ομάδα θα έπαιζε στα προκριματικά του Champions League, θέλαμε να πάρουμε έναν έμπειρο προπονητή. Μεταξύ των υποψηφίων τεχνικών ήταν και ο Παύλος (Δερμιτζάκης), όμως καταλήξαμε στον Μπερέτα.

Του ζητήσαμε κάποια πράγματα, επειδή ξέραμε την ομάδα. Είχαμε κάθε μέρα συνομιλία με τον κ. Μπερέτα, αλλά θεωρήσαμε για το καλό της ομάδας ότι έπρεπε να γίνει άμεσα η αλλαγή. Μπορεί να είναι οι καλύτερος προπονητής του κόσμου, όμως εμείς πιστεύουμε ότι θα είχαμε πρόβλημα στην ομάδα αν έμενε. Κάναμε κάποια λάθη και θα ξανακάνουμε λάθη. Μακάρι να υπάρχει ένα μαγικό ραβδί, όμως όλα τα κάνουμε για το καλό της ομάδας.

Μπορείτε να είστε αισιόδοξοι. Αν είχαμε αποκλειστεί από τη Φενέρ, το κλίμα εδώ θα ήταν διαφορετικό. Θυμόσαστε πώς ήταν πέρυσι».

Πηγή: sport-fm