Έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις όλους τους τίτλους θα είναι ο Παναθηναϊκός όπως δήλωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Προϋπόθεση φυσικά, όπως εξήγησε ο πρώην φόργουορντ των «πράσινων» να δέσει η ομάδα η οποία αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή.

Από το Καζάν από όπου βρίσκεται ο 29χρονος παίκτης μίλησε για τη νέα του ομάδα, για το στάδιο της προσαρμογής, τους στόχους του, την Εθνική ομάδα, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το ενδεχόμενο να τεθεί αντίπαλος του «τριφυλλιού» στην Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου στους 94,6

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Καζάν

«Περίμενα τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα από όλα αυτά που είχα ακούσει, αλλά νομίζω ότι έχω προσαρμοστεί και εγώ και ο Ίαν (Βουγιούκας) πολύ πιο εύκολα. Μας έχουν βοηθήσει πολύ οι άνθρωποι της ομάδας. Φυσικά και πρόκειται για πολύ διαφορετική πόλη σε σχέση με την Αθήνα. Ωστόσο, αυτά που χρειάζεται να έχει ένας επαγγελματίας αθλητής υπάρχουν εδώ οπότε μέχρι τώρα, που δεν έχουν ξεκινήσει και τα πολλά χιόνια, είναι όλα πολύ καλά».

Για τον αν βοηθά το γεγονός ότι στο Καζάν βρίσκεται και ο Ίαν Βουγιούκας

«Φυσικά και βοηθά και τους δυο μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που τελικά συνεχίσαμε μαζί. Βοηθά ο ένας τον άλλον. Εξάλλου είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον να πεις τα προβλήματά σου, τις σκέψεις σου, να μιλήσεις τη γλώσσα σου. Μπορεί να έχουμε κάνει νέες φιλίες, αλλά εννοείται ότι μεταξύ μας υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και για τους δύο».

Για τους στόχους της νέας του ομάδας, της Ούνιξ Καζάν

«Πρώτος και πιο σημαντικός για εμάς είναι τα προκριματικά της Euroleague, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το εισιτήριο για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν κινήσεις να φέρουν και μεγάλα ονόματα και πολύ καλούς παίκτες. Από εκεί και πέρα μένει αυτό που κάνουμε εμείς από πολύ νωρίς φέτος, από τις αρχές Αυγούστου οπότε και ξεκινήσαμε προετοιμασία, να βγει στο παρκέ. Να είμαστε έτοιμοι στις 25 Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι, υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά. Το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη φυσική κατάσταση και ποιος θα έχει δεθεί πιο πολύ σαν ομάδα. Είναι ένα δύσκολο σύστημα με τρία συνεχόμενα παιχνίδια, όμως νομίζω ότι θα υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους».


Για το ενδεχόμενο, αν προκριθεί η Ούνιξ, να τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους

«Αυτό δεν βρίσκεται ακόμα στο μυαλό μου. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στον πρώτο στόχο της ομάδας, την πρόκριση. Γνωρίζω ότι η ομάδα που θα προκριθεί θα πάει στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Αν συμβεί θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Θέλω να γυρίσω και στην Αθήνα, αλλά και στο γήπεδο που έπαιξα τα δύο τελευταία χρόνια και δέθηκα και με τους φιλάθλους και με τους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο, προέχουν τα προκριματικά…»

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Δεν έχω και πολλά λόγια να πω για αυτόν. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι άνθρωπος είναι. Πάνω από όλα άνθρωπος, αλλά και προπονητής. Το να μιλάει για εμένα ο κύριος Ομπράντοβιτς με αυτά τα λόγια και ειδικά σε κάποια άλλη ομάδα (στον αντιπρόεδρο της Ούνιξ, Στάνισλαβ Ερέμιν) κάθε άλλο παρά ευχαριστημένο μπορεί να με κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Φυσικά τον ευχαριστώ και είμαι πολύ υποχρεωμένος».

Για τον νέο Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα

«Μου αρέσει να ενημερώνομαι. Ο Παναθηναϊκός αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα άλλαζε αυτή τη δομή που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία νέα αρχή, με καινούργιο προπονητή, καινούργια ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες είναι νέοι. Έχουν γίνει πολύ καλές προσθήκες, αλλά νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο να δέσει η ομάδα, όπως είναι λογικό, όπως συμβαίνει και εδώ στην Ούνιξ. Είμαι σίγουρος όμως, επειδή γνωρίζω τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, όλα θα πάνε καλά, η ομάδα θα δέσει και θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι όλους τους τίτλους. Όσο για τον Ολυμπιακό; Η ομάδα έμεινε σχεδόν ίδια, έκανε και κάποιες προσθήκες σημαντικών παικτών. Ίσως παρουσιαστεί πιο έτοιμη στην αρχή, αλλά νομίζω ότι σημασία έχει ποιος θα είναι πιο έτοιμος στο τέλος, όταν κρίνονται οι τίτλοι. Μέχρι το τέλος της χρονιάς τα πάντα μπορεί να συμβούν».

Για την Εθνική ομάδα και τον αποκλεισμό της στο Προολυμπιακό τουρνουά

«Ήταν κάτι που μας πείραξε πολύ. Αυτή η ομάδα είχε πολύ ταλέντο. Θα έπρεπε να βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είναι κάτι που ονειρευόμασταν όλοι. Δυστυχώς, στο μπάσκετ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Δεν θα έλεγα ότι ήταν μία κακή βραδιά κόντρα στη Νιγηρία. Η συνολική μας παρουσία θεωρώ ότι δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Ίσως χάθηκε λίγο ο προσανατολισμός μας. Αυτό που χαρακτηρίζει την Εθνική είναι η άμυνα. Ποτέ δεν καταφέραμε να παίξουμε άμυνα στο επίπεδο που μπορούσαμε και αυτό μας κόστισε».

Για το Ευρωμπάσκετ του 2013 στην Σλοβενία

«Μετά απο μία αποτυχία όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να δούμε τι έφταιξε. Ο αποκλεισμός στη Βενεζουέλα μας πεισμώνει. Η Εθνική του μπάσκετ εξάλλου έχει φέρει τόσες χαρές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε με περισσότερη όρεξη στο γήπεδο του χρόνου με το καλό. Να δουλέψουμε σκληρά. Να καταλάβουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι καλό και πρέπει σιγά-σιγά αυτή η ομάδα να αρχίσει να ξαναχτίζεται ώστε να κάνουμε κάτι καλό και να κάνουμε περήφανους και πάλι τους Έλληνες».

Πηγή: sport-fm.gr