Υπερασπίστηκε με πάθος τον προπονητή του στη Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky». Ο διεθνής τερματοφύλακας χαρακτήρισε άδικες τις κατηγορίες που ακολουθούν τον Κόντε και επεσήμανε πως δεν είναι ίδιοι, όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο μεγάλος απών της πρεμιέρας του Καμπιονάτο για τη Γιουβέντους ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν. Ένας ελαφρύς τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί κόντρα στην πρώτη του ομάδα, την Πάρμα, σε ένα παιχνίδι που οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν σχετικά εύκολα με 2-0.

Η απουσία αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Μπουφόν να παραβρεθεί στα στούντιο του συνδρομητικού «Sky» και να μιλήσει για την υπόθεση που απασχολεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας του, δηλαδή την τιμωρία του προπονητή Αντόνιο Κόντε. «Εδώ και μήνες ο Κόντε παρουσιάζεται ως το σύμβολο του σκανδάλου. Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση, όμως, αφού υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν χειρότερα και δεν εμφανίζονται πουθενά. Από όσο ξέρω ο Αντόνιο δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ και παρόλα αυτά κατηγορείται. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα και της νέας έφεσης που έχει καταθέσει, αλλά ξέρω πως ο Αντόνιο δεν είναι εγκληματίας.»

Η πρώτη εμφάνιση της «Γιούβε» συνδυάστηκε με νίκη. Έμεινε ικανοποιημένος ο Μπουφόν; «Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα ρυθμού, αλλά στο δεύτερο ανεβάσαμε στροφές και πήγαμε πολύ καλύτερα.»

Κλείνοντας ο Μπουφόν καθησύχασε τους φιλάθλους της ομάδας μιλώντας για την ανανέωση του συμβολαίου του. «Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια συζήτηση, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εγώ επικοινώνησα με τη διοίκηση και τους είπα πως τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όταν όλα θα τακτοποιηθούν, θα με καλέσετε, θα μιλήσουμε και θα τα βρούμε», τόνισε ο Μπουφόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μια τυπική υπόθεση.

Πηγή: sport-fm.gr