Ο Μέσι και ο Ρονάλντο, από απόλυτοι πρωταγωνιστές, έγιναν τραγικοί ήρωες στους ημιτελικούς του Champions League, χάνοντας κρίσιμα πέναλτι που θα μπορούσαν να είχαν στείλει τις ομάδες τους στον τελικό.
Η κατάρα του χαμένου πέναλτι φαίνεται πως κυνηγά τους παίκτες που, κατά τα άλλα, έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ο Μέσι και ο Ρονάλντο μπήκαν σε μία «παρέα» ποδοσφαιριστών που, την κρίσιμη στιγμή, απέτυχαν να σκοράρουν από τη λευκή βούλα. Ίσως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι εκείνη την ώρα, το τέρμα φαίνεται σαν κλειδαρότρυπα.
Η λίστα με τα χαμένα κρίσιμα πέναλτι είναι μεγάλη, αλλά επιλέξαμε κάποια από τους σπουδαιότερους παίκτες των τελευταίων δεκαετιών.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Τσέλσι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ – Μπάγερν)

Ντέιβιντ Μπέκαμ (Αγγλία – Πορτογαλία, προημιτελικά Euro 2004)

Όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έστειλε τη μπάλα για μπεκάτσες, δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τη στενοχώρια για τον αποκλεισμό της χώρας του, αλλά και την οργή των συμπατριωτών του που έβγαλαν ολόκληρη σειρά από ανέκδοτα, για να «τιμήσουν» την αποτυχία του.


Ζίκο (Γαλλία – Βραζιλία, προημιτελικά Μουντιάλ 1986)

Στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, ο θρυλικός Ζίκο δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε στο 75ο λεπτό. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και στα πέναλτι, όπου επικράτησε η Γαλλία.

Μισέλ Πλατινί (Γαλλία – Βραζιλία, προημιτελικά Μουντιάλ 1986)

Στον ίδιο αγώνα, ο Μισέλ Πλατινί κλήθηκε να εκτελέσει ένα από τα πέναλτι που θα έκριναν την πρόκριση στον ημιτελικό. Ο σούπερ σταρ και αρχηγός της Γαλλίας αστόχησε. Ωστόσο, η απώλεια ήταν μικρή, καθώς «έσωσε την παρτίδα» ο Φερναντέζ και η Γαλλία πέρασε στην επόμενη φάση.


Ρομπέρτο Μπάτζιο (Ιταλία – Βραζιλία, τελικός Μουντιάλ 1994)

Ίσως ο πιο μοιραίος των μοιραίων, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ταφαρέλ και την Ιταλία στα ουράνια.

Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή – Γιουγκοσλαβία, προημιτελικά Μουντιάλ 1990)

Αν και το πέναλτι που έχασε ο Μαραντόνα δεν ήταν τελικά μοιραίο για την Αργεντινή, η αποτυχία από τη λευκή βούλα βάζει τον Ντιεγκίτο στο «κλαμπ» των μεγάλων που νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα.