Τη δυσκολία του επιτεύγματος της ομάδας του να νικήσει τρεις φορές μέσα στη σεζόν τον Ολυμπιακό, ανέδειξε μέσω δηλώσεών του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ. Επίσης, ο Καταλανός τεχνικός στάθηκε μέσω της Nova στην ευχέρεια που έχουν οι δύο ομάδες για βαθύ ρόστερ, ενώ στάθηκε και στη σημασία των ντέρμπι «αιωνίων» για τους φιλάθλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Ναι, πάντα το αίσθημα είναι το ίδιο. Eίναι μεγάλο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι πολύ δύσκολο για μας. Το να κερδίσεις τρεις φορές μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό, δεν είναι εύκολο, αλλά το καταφέραμε».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει: «Για τον προπονητή είναι το ίδιο πράγμα, πριν από αυτά τα παιχνίδια η πίεση είναι η ίδια. Νομίζω στην Ελλάδα για τους φιλάθλους είναι πιο σημαντικά αυτά τα ματς, ενώ στην Ισπανία είναι διαφορετικά, καθώς μόνο όταν κρίνεται κάτι γίνεται σημαντικό ένα ματς Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα».

Και αναφορικά με τους νέους παίκτες: «Και οι δύο ομάδες έχουμε 15 – 16 παίκτες, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα, δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε αυτοί οι παίκτες να προσαρμοστούν και να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, νομίζω θα γίνουμε πιο δυνατοί, δεν έχει σημασία ποιος παίζει, αλλά αυτοί που παίζουν να μας δίνουν βοήθεια».