Μετά και τη χθεσινή νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις και παράλληλα θα αγωνιστεί και στην Ευρώπη. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, η Ένωση χρειάστηκε ένα βασικό συστατικό, που καλλιεργεί στη φιλοσοφία της ομάδας του ο Μανόλο Χιμένεθ. Την άρνησή της να χάσει…

Και πράγματι, η Ένωση έχει ξεχάσει τη λέξη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει, καθώς τρέχει ένα αήττητο σερί 21 αγώνων. Η τελευταία φορά που στον «δικέφαλο» έφυγαν με αρνητικό αποτέλεσμα από κάποιο γήπεδο, είναι η 23η Οκτωβρίου 2017, στο 0-1 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική της Super League.

Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ της ΑΕΚ στις επαγγελματικές κατηγορίες, το οποίο κρατούσε από την σεζόν 1995-96, όταν τότε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε συμπληρώσει 20 ματς χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Πλέον, από το σύνολο του Χιμένεθ μπαίνει στόχος των 31 σερί αήττητων παιχνιδιών, το οποίο κρατάει από την αγωνιστική περίοδο 1977/78.

Τα «κανόνια» συνεχίζουν να πυροβολούν

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την πορεία της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν, παίζουν και οι τρεις άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τραβήξουν το… κουπί στην επίθεση της ομάδας. Βεβαίως, με τα κιτρινόμαυρα έχουν σκοράρει το 2017-18 δεκαεννέα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τα 32 από τα 60 συνολικά γκολ έχουν σημειώσει οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι και ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ με 13 γκολ. Τα τέρματά του είναι μοιρασμένα καθώς έχει σημειώσει 5 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 3 στην Ευρώπη. Ακολουθεί ο Αργεντινός σέντερ φορ με 10 γκολ, με 7 στο πρωτάθλημα, 2 στο Europe League και ένα στο Κύπελλο. Όσο για τον Κροάτη επιθετικό, έχει φτάσει τα 9 τέρματα, 7 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη.