Μπορεί να «ξηλώθηκε» μεγάλο μέρος της ομάδας το προηγούμενο διάστημα, αλλά οι πωλήσεις και οι αποχωρήσεις του Ιανουαρίου δεν έφεραν τα προσδοκώμενα έσοδα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα, οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν με αδιάκοπο ρυθμό.

Για να ολοκληρωθεί η σεζόν, το «τριφύλλι» χρειάζεται περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τον μήνα μέχρι το τέλος της σεζόν, κοινώς κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη», ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» φέρεται να μην έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό θέλουν να υπογραφούν διακανονισμοί με όλους τους πιστωτές, προκειμένου να αποφύγουν την τιμωρία της UEFA και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για την άδεια από την ΕΠΟ, υπάρχει αισιοδοξία πως δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.