Νίκη που θα αποβάλει το άγχος της πρόκρισης στα play offs και θα δώσει… νόημα στην κουβέντα περί εξασφάλισης της συμμετοχής στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν θέλει σήμερα (17:15, Novasports 3) η ΑΕΚ υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς για την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα, καθώς βρίσκονται στο -5 από τον Ατρόμητο (που έχει όμως ένα ματς περισσότερο) και στο -1 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης πλησίασε χθες σε απόσταση τριπόντου και ο Αστέρας Τρίπολης είναι στο -4 από την τελευταία προνομιούχο θέση. Ενδεχόμενη νίκη επί του Παναιτωλικού απόψε, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό για την ίδια και σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα για τους εποφθαλμιούντες τη θέση της στην πεντάδα διώκτες της, θα επιτρέψει στη διοίκηση να ασχοληθεί στην εβδομάδα που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας από την UEFA με την αναζήτηση ακόμη 1,25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην αποκλειστεί από την Ευρώπη την επόμενη περίοδο.

Με Γκερέιρο και Σιαλμά

Ο Νίκος Κωστένογλου επισήμανε στους παίκτες του τη δυσκολία της αναμέτρησης, αφού ο Παναιτωλικός «καίγεται» για βαθμούς και βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές. Στη χθεσινή δοκιμή έδειξε να προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Γκερέιρο αντί του Χοσέ Κάρλος ως επιτελικού μέσου πίσω από τον Λυμπερόπουλο, ενώ έβαλε ξανά ως δεξιό μεσοεπιθετικό τον Σιαλμά, παρότι υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτή τη φορά θα ξεκινούσε ο Κλωναρίδης. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν αμφιβολίες, ειδικά από τη στιγμή που εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Καράμπελας και Βάργκας, καθώς και ο τραυματίας Δέλλας: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Λαγός, Κοντοές, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Γκερέιρο, Σιαλμάς, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος θα είναι εκτός απροόπτου η ενδεκάδα, ενώ την 20μελή αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Αργυρίου, Ρίκκα, Φούντας, Κλωναρίδης, Χοσέ Κάρλος Φούντας, Μπέλεκ και Τσίτας. Αξίζει να σημειωθεί πως στον πάγκο δεν θα υπάρχει κλασικός στόπερ, αφού Μπουγαΐδης και Χέλγκασον δεν επελέγησαν στην αποστολή. Συνολικά 16 από τους 20 παίκτες της αποστολής είναι Έλληνες.

* Στο μέτωπο της αναζήτησης 1,25 εκατ. ευρώ δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη χθες. Δεδομένης της απροθυμίας των περισσοτέρων πρώην και νυν μετόχων να βάλουν χρήματα, όλα δείχνουν πως οι προσπάθειες στρέφονται στην εκταμίευση του υπόλοιπου δανείου του Αλ Σουντάιρι μέσω Ντέμη Νικολαΐδη, με τη δέσμευση των εσόδων από τα τηλεοπτικά της επόμενης περιόδου ως εγγύησης.

Πηγή: sport-fm.gr