Τα πρώτα ολοκληρωμένα διαμερίσματα του Ολυμπιακού Χωριού ενόψει των Αγώνων που διεξάγονται το καλοκαίρι στο Λονδίνο παρουσιάστηκαν σήμερα αφού εγκρίθηκαν και από αρκετούς πρώην πρωταθλητές.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Τζόναθαν Έντουαρντς ήταν επικεφαλής ομάδας πρώην αθλητών που εξέτασαν με μεγάλη προσοχή τα κτήρια για να διασφαλίσουν πως οι 23.000 αθλητές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων θα βρουν αυτό που περιμένουν στο Ολυμπιακό Πάρκο.

Τα 2.818 διαμερίσματα στο ανατολικό Λονδίνο είναι εξοπλισμένα με ηχομονωτικές πόρτες ώστε να μην εμποδίζεται από τίποτα ο ύπνος των αθλητών, κουρτίνες που κλείνουν έξω κάθε ίχνος φωτός και κρεβάτια που αλλάζουν μέγεθος ώστε να βολευτεί και ο ψηλότερος αθλητής.

Ο Έντουαρντς είχε συμβουλευτικό ρόλο στη συνολική διαμόρφωση του χώρου και δήλωσε πως ένιωθε μεγάλη ευθύνη για να γίνουν όλα σωστά.

«Εδώ οι αθλητές περνούν τον περισσότερο χρόνο τους», είπε και περιέγραψε γελώντας το πώς μετέφεραν εκεί οκτώ διαφορετικά στρώματα και τα δοκίμασαν ένα προς ένα ώστε να καταλήξουν στο σωστό.

«Δεν είναι εμπειρία πέντε αστέρων, μας νοιάζουν όμως τα βασικά», πρόσθεσε.

Πολύ υψηλός είναι ο πήχης και για την ασφάλεια. Φράχτης ύψους 4,2 μέτρων εξοπλισμένος με κάμερες παρακολούθησης περικυκλώνει το Ολυμπιακό Χωριό.