Δεν βρήκε απλά τον καλό της εαυτό. Βρήκε τον τρόπο να αποτελεί και πάλι απειλή για τα παγκόσμια ρεκόρ η Γελένα Ισινμπάγιεβα.

Ολα αυτά στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Εκεί όπου η «τσαρίνα» των αιθέρων πέρασε πάνω από τα 5,01 μ., βελτιώνοντας για πρώτη φορά από το 2009 ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο για τον κλειστό στίβο ήταν 5,00 μ. και το είχε πετύχει στις 15 Φεβρουαρίου του 2009 στο Ντόνετσκ.

Εχοντας έως τώρα φέτος νίκες, αλλά όχι πειστικές εμφανίσεις, πέρασε τα 4,92 μ. αρχικά για να σημειώσει την καλύτερη επίδοση της σεζόν και στη συνέχεια «πέταξε» στο καλύτερο άλμα όλων των εποχών σε κλειστό στίβο στη δεύτερη προσπάθειά της στα 5,01 μέτρα.

Οσο καλή ήταν η βραδιά για την Ισινμπάγιεβα, τόσο άσχημη αποδείχθηκε για τον Λούη Τσάτουμα. Ο πρωταθλητής του μήκους πήγε στη Στοκχόλμη έχοντας σημειώσει 8,05 μ. φέτος, αλλά δεν κατάφερε να το «υπερασπιστεί». Στον τρίτο διαδοχικό αγώνα του μέσα σε έξι ημέρες, το καλύτερο άλμα του ήταν στα 7,64 μ., αρκετό για να πάρει την έβδομη θέση. Νικητής ήταν ο Μίτσελ Τορνέους με 7,99 μέτρα.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στο τριπλούν. Η Ολγα Σαλαντούχα με 14,79 μ. σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση για να κερδίσει το αγώνισμα και να αφήσει πίσω της την Γιαργκέλις Σαβίνιε, η οποία έφτασε στα 14,47 μέτρα. Αξια αναφοράς είναι όμως και η εμφάνιση της Γιαμίλε Αλντάμα, αφού με 14,44 μ. η 40χρονη θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της!

Η Αννα Τσιτσέροβα συνέχισε να μονοπωλεί τις «πτήσεις» πάνω από τα 2,00 μέτρα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους τα κατάφερε πάλι σε αυτό το ύψος αλλά όχι και στα 2,04 μέτρα.

Στα 60 μ. εμπόδια, ο Ντάιρον Ρόμπλες πήρε την εκδίκησή του από τον Λιου Σιανγκ για την ήττα στο Μπέρμιγχαμ το περασμένο Σάββατο. Ο Κουβανός κέρδισε με 7.66, ενώ ο Κινέζος- που είναι ο ταχύτερος φέτος στον κόσμο- ακυρώθηκε.

Ακόμη, στα 400 μ. κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει τον Κιράνι Τζέιμς, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κερδίζει με 45.52.

Πηγή: sday.gr