Ο Νικόλας Πατέρας δεν επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στη συνάντηση που έγινε στο σπίτι του κ. Νίκα, ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν πείστηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, που ήταν παρών μαζί με τους κ.κ. Πολέμη, Δάβαρη και Ξυλά, να επιστρέψει στη θέση του. «Δεν επιστρέφω στην προεδρία. Υπάρχει διάσταση απόψεων», τόνισε αποχωρώντας ο κ. Πατέρας, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα αν έχει προτείνει ο ίδιος κάποιον για την προεδρία.

Ο «Τζίγκερ» συνέχισε τις συζητήσεις στην οικία του κ. Νίκα με τους συνεργάτες του, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί μέχρι νεωτέρας με την εκτελεστική επιτροπή να «τρέχει» τα ζητήματα της ΠΑΕ, παρότι κανένα μέλος της δεν θέλει να συνεχίσει να έχει αυξημένα καθήκοντα και χωρίς κάποιον επικεφαλής, στη θέση του προέδρου. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Δ.Σ. της Τετάρτης.

Ο Νικόλας Πατέρας είχε αρχίσει να συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό, αλλά υπό όρους. Ήθελε να παίρνει εν λευκώ αποφάσεις, να επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την πλευρά του ήθελε το Δ.Σ. και οι υπόλοιποι μέτοχοι να έχουν έναν κάποιας μορφής έλεγχο στις αρμοδιότητες του προέδρου, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τα οικονομικά του συλλόγου. Το χάσμα δεν γεφυρώθηκε παρά τις προσπάθειες που έκανε ο «Τζίγκερ» και οι κ.κ. Πολέμης, Δάβαρης, Νίκας και Ξυλάς στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες.

Οι λόγοι…

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρότεινε στον Νικόλα Πατέρα να αναλάβει την προεδρία με το “μοντέλο” το οποίο αυτός έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνει. Η τοποθέτηση του κ. Πατέρα όμως ήταν η επιστροφή του να γίνει με τους δικούς του όρους.

Υπήρξε διαφωνία στο οικονομικό με τον Πατέρα να επιθυμεί ελευθερία διαχείρισης και ένα μπάτζετ το οποίο εάν το υπερβεί τότε θα το πληρώνει ο ίδιος και τον Τζίγκερ να διαφωνεί και να δηλώνει ότι στην περίπτωση υπέρβασης του μπάτζετ οι μέτοχοι θα πλήρωναν ανάλογα με το ποσοστό τους.

Η άλλη διαφωνία ήταν τα πρόσωπα που έχουν “μπει” στην ομάδα. Στο θέμα του Α’ αντιπροέδρου ο Νικόλας Πατέρας δεν αρνήθηκε αλλά επιθυμούσε να υπάρχουν λιγότερες αρμοδιότητες από τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο Πατέρας δεν έδειξε διατεθειμένος να αναλάβει με τον Φρέιτας τεχνικό διευθυντή και τον Κέζο γυμναστή. Πρότεινε τον Έμπεν για το πόστο του γυμναστή και τον εκτελεστικό διευθυντή του Άρη, Γιάννη Κόντη, αντί του Φρέιτας. Θέμα Αντωνίου δεν τέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να επιθυμεί να δώσει το παρών και σε αυτή τη συνάντηση ο Νικόλας Πατέρας. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ στο οποίο αναμένεται να εγκριθεί η πρόσληψη του Φρέιτας.

Πηγή: gazzetta.gr