Τον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ με αντίπαλο τη Σουηδία δίνει απόψε η εθνική Ιταλίας, στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης. Ενόψει του συγκεκριμένου ματς, ο κεντρικός αμυντικός της «ατζούρα», Τζιόρτζιο Κιελίνι, κλήθηκε να σχολιάσει στο ιταλικό Fox Sports -μεταξύ άλλων- και τον τρόπο που αγωνίζονται σήμερα οι ποδοσφαιριστές στη θέση του.

Ένας από τους ελάχιστους χαλκέντερους στόπερ που έχει μείνει αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη, δεν δίστασε να τα βάλει με τη φιλοσοφία που έχει εισάγει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κιελίνι: «Ο… Γκουαρδιολισμός έχει καταστρέψει μια γενιά αμυντικών. Σκέφτονται πολύ πώς θα δημιουργήσουν παιχνίδι, αλλά τους έχει κάνει να μαθαίνουν λίγα για το μαρκάρισμα αντιπάλων. Η αμυντική παράδοση της Ιταλίας είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Πρέπει να μείνουμε μακριά από το “τικι-τάκα”, δεν είναι στο DNA μας. Για να επιστρέψουμε ως εθνική ομάδα στην κορυφή, πρέπει να δημιουργήσουμε καλούς επιθετικούς, αλλά και πραγματικούς αμυντικούς».