Ο Ντιρκ Κάουτ «πέταξε» έξω από το Κύπελλο Αγγλίας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αποκλειστεί ξανά από Ολλανδούς και σε πιο ντροπιαστικές καταστάσεις!

Είχε και τους δικούς της…

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τους δικούς της Ολλανδούς που προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές στους οπαδούς της και άφησαν εποχή. Τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πριν από μερικά χρόνια που με τα γκολ που έβαζε με την… σέσουλα χάρισε μοναδικές στιγμές ομορφιάς στους «κόκκινους διαβόλους» και τον Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ κάτω από τα δοκάρια της μέχρι πρότινος. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι συμπατριώτες των δύο αυτών ποδοσφαιριστών που όντας αντίπαλοι της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την έχουν «πληγώσει» ανεπανόρθωτα.

Αλλά την έπαθε από πολλούς άλλους…

Το πιο πρόσφατο είναι το χθεσινό γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 88’ που σήμανε το τέλος της φετινής πορείας της Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας. Το αμέσως προηγούμενο είναι ένα γκολ του Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έπιασε ένα… ασύλληπτο σουτ με τη μία με το αριστερό του πόδι –το καλό- μετά από κόρνερ του Φρανκ Ριμπερί και μείωσε σε 3-2 για την Μπάγερν Μονάχου μέσα στο Ολντ Τράφορντ, σκορ πρόκρισης για αυτήν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ –μετά το 2-1 υπέρ των Άγγλων στην Γερμανία- τη σεζόν 2009-10. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε καταφέρει να αντιδράσει, αφού αγωνιζόταν με 10 παίκτες και αποκλείστηκε.

Τα τελευταία 6 χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συμμετάσχει σε τρεις τελικούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κατακτώντας τον έναν με την Τσέλσι το 2008 και χάνοντας τους άλλους δύο από την Μπαρτσελόνα (2009-2011) αλλά έχει αποκλειστεί πρόωρα δύο φορές. Και τις δύο είχε να κάνει με Ολλανδούς. Η Μπενφίκα με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της ήταν αυτή που το 2005-06 άφηνε εκτός συνέχειας τους «κόκκινους διαβόλους» από τη φάση των ομίλων κιόλας. Οι «αετοί» επικράτησαν 2-1 μέσα στην Πορτογαλία στην τελευταία αγωνιστική και ήταν αυτοί που πέρασαν στους «16» αντί του συγκροτήματος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν αυτός που πέτυχε το 2-0 γα τη Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο» και ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Αθήνας για το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2006-07. Οι Άγγλοι είχαν νικήσει 3-2 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» στον πρώτο αγώνα, αλλά στον επαναληπτικό δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν αυτή τους τη νίκη, χάνοντας τελικά με 3-0 και συνολικό σκορ 5-3.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε φέτος στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, «ναυαγώντας» στην Ελβετία απέναντι στην Βασιλεία με 2-1 και μένοντας στην τρίτη θέση του ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ και μια απλή ισοπαλία της αρκούσε. Μπορεί να μην πρωταγωνίστησε Ολλανδός παίκτης ή προπονητής, αλλά η αναμέτρηση διευθύνθηκε από Ολλανδούς διαιτητές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα «σφυρίγματά» τους έπαιξαν ρόλο στον αποκλεισμό της!

Σύμπτωση; Ωστόσο φαίνεται πως οι Ολλανδοί δεν… πάνε καθόλου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Πηγή: Sday.gr